Εργαστήριο- Ακρόαση διοργανώνεται από την Νέλλη Πουλοπούλου το Φεβρουάριο στο Quilombo Lab

Από το εργαστήριο θα επιλεχθούν performers για την παράσταση «Au- talk»

1ος κύκλος 23. 24, 25 Φεβρουαρίου 2019

 

Περιγραφή εργαστηρίου:

Το εργαστήριο έχει θέμα τον αυτόματο λόγο. Την ομιλία δηλαδή που παράγεται αυτόματα  με ή χωρίς θεματολογία χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Εξετάζουμε το νόημα, τους τόνους, τα συναισθήματα και τις κινήσεις που δημιουργούνται από την οδηγία της μη παύσης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διαλογιστούν πάνω στην αδιάλειπτη έκφραση της φωνής τους. Σε δεύτερο επίπεδο να ακούσουν και να δημιουργήσουν σε συνάρτηση με το σύνολο και στη συνέχεια να αφεθούν στην ροή του αποτελέσματος. Τα  βιώματα, οι ανάγκες τους, οι δυσκολίες και οι ευκολίες τους είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να διεξάγουμε αυτό το πείραμα.

 

«Au- talk»: Ποιός ο λόγος του λόγου;

Βάζω λέξεις στις επιθυμίες μου, στις ανησυχίες, στην αμηχανία, τις αστοχίες, τα όνειρα, τις πληγές μου. Είναι πούδρα για να λασπώσουν ή χρυσόσκονη για να θεραπευτούν; Λέγε-λέγε θα το πιστέψω, πάντα πιστεύω αυτά που λέω. Πάντα λέω αυτά που πιστεύω; Τι αφήνω να βγει στην επιφάνεια; Τι κρύβω σαν επαίσχυντο θησαυρό; Θαρρώ πως έχω θάρρος να το πω. Να το ξεστομίσω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, θα ξεπηδήσει από μόνο του αν του δώσω το δικαίωμα, αν του κλείσω τις πόρτες για να μη μείνει μέσα. Και μετά; Τι θα είναι; Θα έρθει εκείνη η στιγμή που νιώθω σαν πουλί του παραδείσου, που όλες μου οι αισθήσεις έχουν ξεδιψάσει και τώρα είμαι το νερό και η πηγή. Να κοιμηθώ; Να απολαύσω; Να επικοινωνήσω; Να μην κάνω τίποτα; Να κάνω οτιδήποτε; Να ευτυχήσω; Όταν έχω μιλήσει.

Συντονισμός: Νέλλη Πουλοπούλου

Ηχητικά τοπία, μουσική μίξη: Βάλυ Ιωάννου

NV SISTERHOOD

 

Στο εργαστήριο

--θα κινηθούμε δυναμικά για αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα.

-θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα αν ακούγαμε διαφορετικές γλώσσες

 

 

Performance Workshop 2019 με τη Νέλλη Πουλοπούλου

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 3.00-7.00,  Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 5.00-9.00 μ.μ.  και Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 6.00-10.00 μ.μ.

Σύνολο: 12 ώρες.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Quilombo Lab

Σερβίων 8, Αθήνα

www.quilombo.gr

 

Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες ή απόφοιτους Σχολών θεάτρου, χορού, μουσικής και Σχολών Καλών Τεχνών, χωρίς να αποκλείει άλλους ενδιαφερόμενους.

Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σημειώματος και κειμένου στο οποίο θα εξηγούνται οι λόγοι συμμετοχής και ενδιαφέροντος στο [email protected] έως τις 20 Φεβρουαρίου 2019.

www.facebook.com/events/412766052829109/

 

 Βιογραφικό:

Η Νέλλη Πουλοπούλου είναι περφόρμερ, σκηνοθέτις και χορογράφος. Αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. Μελέτησε εντατικά σωματικό θέατρο με την ομάδα "Άλλο Ομμα Studio" πάνω σε τεχνικές Grotowsky, Odin Teatret, View points, σύγχρονο χορό, και Butoh. Στις παραστάσεις της ενσωματώνει στοιχεία παράδοσης διαφορετικών πολιτισμών,  και χρησιμοποιεί τεχνικές visual/sound installation και Site specific performance. Έχει εργαστεί σε θεατρικούς οργανισμούς και σε Φεστιβάλ όπως Εθνικό θέατρο Πολωνίας GRECJI,  Διεθνές Φεστιβάλ Αισχυλείων/ Ελευσίνα, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Νέων Ελλήνων Χορογράφων. Έχει διδάξει σεμινάρια θεάτρου και χορού στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Είναι συνιδρύτρια του πολιτιστικού κέντρου Quilombo Centro Cultural.

Φέτος ολοκλήρωσε την τριλογία παραστάσεων "Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι (Το κλουβί/Η συνέντευξη/Το ον), που βασίστηκε στην ερευνητική διαδικασία  (θεωρητική και πρακτική) με τίτλο Shake the facts". Η έρευνα ξεκίνησε το 2014 και είχε στόχο να αναδείξει ανθρωπολογικά, κοινωνικά , φιλοσοφικά και πολιτικά ζητήματα μέσω των παραστατικών τεχνών. Το θέμα της έρευνας ήταν ο φόβος της ετερότητας ως η ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία δομούνται προσωπικοί και κοινωνικοί μηχανισμοί συμπεριφορών. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, Φεστιβάλ σύγχρονης δημιουργίας/ Open Studio, Φεστιβάλ Ρεματιάς, Handmade and Recycled Theater Festibal/Fabrica,, Art Factory, Θέατρο Εμπρός, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και ως ακτιβιστικές δράσεις  σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, με τη συνεργασία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών και της ομάδας Θεάτρου του Καταπιεσμένου/Αθήνα.