Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Πράξη Επτά"

Σκοπός της σχολής είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των μαθητών της, πνευματικά, αισθητικά και τεχνικά, για να μπορούν να διεκδικούν, να ελπίζουν και να πιστεύουν, ότι θα γίνουν αυτό που επέλεξαν.Αυτό που ονειρεύτηκαν. Ηθοποιοί.Να είναι από εκείνους, που θα στελεχώσουν το αυριανό Θέατρο. Και να γίνουν σημείο αναφοράς στα Θεατρικά και γενικότερα, στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου. Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος της Σχολής και η μεγάλη μας ικανοποίηση.Εμείς, όλοι οι δάσκαλοι της Σχολής, είμαστε διατεθημένοι να δουλέψουμε, ήδη δουλεύουμε, σκληρά γι αυτό.

Θέλουμε μετά από χρόνια, να μπορούμε να κοιτάζουμε τους μαθητές μας στα μάτια. Να είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς κι αυτοί υπερήφανοι για τη Σχολή τους. Να συνεργαστούμε μαζί τους. Και στο θίασο της Εταιρείας Θεάτρου Πράξη Επτά, αλλά και στα θέατρα που διευθύνουν, σκηνοθετούν και παίζουν οι δάσκαλοι της Σχολής.

Όμως το ίδιο σκληρά θα πρέπει να δουλέψουν και οι μαθητές. Απαιτείται ολοκληρωτικό δόσιμο και πειθαρχία απ’ αυτούς, όχι μόνο στους κανόνες που διέπουν τη Σχολή, αλλά ολοκληρωτικό δόσιμο και πειθαρχία, σ΄αυτή τους την επιλογή.

Στον εαυτό τους.

Θόδωρος Γράμψας, Ιδρυτής Σχολής

http://praxiepta.gr/

 

Μαθήματα – Διδάσκουν

 

Κώστας Καζάκος

Διευθυντής Σπουδών

Σπούδασε στην Ανώτερη Κινηματογραφική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου, στο τμήμα Ηθοποιίας και Σκηνοθεσίας. Το 1953, πρωτοετής σπουδαστής της Κινηματογραφικής Σχολής, επελέγη να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην “Αρπαγή της Περσεφόνης” σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν.Από το 1954 έως το 1958, παίρνει μέρος σ’ όλες τις παραστάσεις, στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, παίζοντας βοηθητικά πρόσωπα και σε μερικές περιπτώσεις, σημαντικούς ρόλους. Μετά τη στρατιωτική θητεία, συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σημαντικούς θιάσους της Αθήνας και έπαιξε κοντά σε μεγάλους μας ηθοποιούς. Το 1966 συναντιέται με την Τζένη Καρέζη και για 24 χρόνια ακολουθούν κοινή καλλιτεχνική πορεία. Από το 1992, μετά το θάνατο της Τζένης, ανεβάζει κλασσικά και σύγχρονα έργα στο θέατρο “Τζένη Καρέζη”.

Συνεργάζεται με άλλους θιάσους ως σκηνοθέτης. Έχει παίξει σε 37 κινηματογραφικές ταινίες, σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και στο ραδιόφωνο. Έχει διδάξει κατά διαστήματα στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Το 1995 ίδρυσε το “Σχολείο Υποκριτικής – Κώστας Καζάκος”, τετραετούς φοίτησης. Από το 2007 είναι Διευθυντής Σπουδών στην αναγνωρισμένη Ανώτερη Δραματική Σχολή “Πράξη Επτά” του Θόδωρου Γράμψα.

Γιάννης Μπέζος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή το 1978. Έπαιξε σε πολλές παραστάσεις -Μολιέρος, Γκολντόνι, Μπρέχτ, Τσέχωφ, Στριντμπεργκ, Γκόγκολ, Φεντώ, Αριστοφάνης, Σαίξπηρ – και Ελλήνων συγγραφέων (Κεχαίδης – Χαβιαρά, Σακελλάριος, Ρέπας – Παπαθανασίου, Δήμητρα Παπαδοπούλου κ.α.)

Συνεργάστηκε δύο φορές με το Εθνικό Θέατρο και μία φορά με το Θέατρο Τέχνης. Σκηνοθέτησε αρκετές από τις παραστάσεις του και πήρε μέρος σε αρκετές επιθεωρήσεις.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης συνεργάστηκε σαν τραγουδιστής με τον Μίκη Θεοδωράκη σε συναυλίες και στη δισκογραφία.

 

Θόδωρος Γράμψας

Διευθυντής Σχολής

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός, σε περισσότερες από πενήντα παραστάσεις, σε έργα κλασικά και σύγχρονα, Ελληνικά και ξένα, κυρίως στο Θέατρο Τέχνης και σε άλλα Θέατρα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε δεκαπέντε παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, κωμωδίες και τραγωδίες, στην Επίδαυρο και σε άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει τρία Θεατρικά έργα. Για το ένα από αυτά έχει διακριθεί με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Συγγραφέα το 1990 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Από το 1998 σκηνοθετεί. Έχει ανεβάσει έργα των : Α. Στρίντμπεργκ, Τ. Ουϊλιαμς, Ζ. Ανούϊγ, Μπότο Στράους, Α. Γκέλμαν, Λ. Ουϊλσον, Γ.Σκούρτη, Α. Δήμου και άλλων. Το 2004 σκηνοθέτησε από κοινού με τον Γιώργο Λαζάνη και τον Κωστή Καπελώνη την παράσταση «Μισός Αιώνας Αριστοφάνης» του Θεάτρου Τέχνης. ( Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004. Επίδαυρος ). Το 2008 είχε την σκηνοθετική επιμέλεια από κοινού με τον Διαγόρα Χρονόπουλο και τον Κωστή Καπελώνη στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Όρνιθες» του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα στο Πεκίνο και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς στο Ηρώδειο. Έχει ιδρύσει την Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά. Είναι διευθυντής και διδάσκει στη Δραματική Σχολή της Εταιρείας Θεάτρου Πράξη Επτά. Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης από το 1994 έως το 2008.

 

Κώστας Μπάρας

 

Μαρία Πρωτόπαππα

 

Ναταλία Τσαλίκη

Συμμετείχε σε έργα των Τουργκένιεφ, Τσέχωφ, Μάμμετ, Κρετς, Γκόγκολ, Στρίντμπεργκ, Μακντόνα, Ουίλλιαμς, Γκολντόνι,
Μολιέρου, Ισσιτ, Σαίξπηρ κ.α.

Ελαβε μέρος σε τηλεοπτικές παραγωγές, και σε μικρού μήκους ταινίες.

Εχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του ”Ιασμου” και του ”Εμπρός”.

 

Μάνια Παπαδημητρίου

Απόφοιτος αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης ( 1983 ).Στο Θέατρο έπαιξε με τους εξής θιάσους:
Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Πόρτα – Ξένιας Καλογεροπούλου, Θέατρο Αμόρε, Εθνικό Θέατρο, Θεατρικός Οργανισμός Σκηνή, Θεατρικός Οργανισμός Εποχή, Κ.Θ.Β.Ε., ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Πάτρας, Λαμίας και Ρόδου, Απλό Θέατρο.
Σε σκηνοθεσίες των: Καρόλου Κουν, Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή, Μ. Λυμπεροπούλου, Σ. Φασουλή, B.Παπαβασιλείου, Ρ.Πατεράκη, Κ. Νταλιάνη, Αντώνη Αντύπα, Σ. Ντουφεξή, Μ. Κακογιάννη, Π. Βούλγαρη, Λ. Βογιατζή, Γ. Ρήγα, Κ. Σπανού, Ε. Παπακων/νου, Ν. Σακαλίδη, Ρ. Πατεράκη, Ν.Μιλιβόγιεβιτς, Β. Παπαβασιλείου.
Στα έργα: Ορέστεια, Προμηθέας Δεσμώτης, Σφήκες (χορός), Πλούτος (Πενία), Τρωάδες (Κασσάνδρα), Ανδρομάχη, Λυσιστράτη (Κινησίας), Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων (Ανδριάνα), Σχολείο Γυναικών (Αγνή), Ο Καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν (Σεν Τε Σουιτά), Η Αρρώστια της νιότης (Μαρί ), Αγγέλα (Αγγέλα), Το Πανηγύρι (Χνούδι), Ελίζα (Ελίζα), Ζουβέ Ελβίρα (Κλαούντια-Ελβίρα), Η Κληρονομιά (Λιζέτ), Αγάπη-Πίστη-Ελπίδα (Μαρία), Μόλλυ Σουήννυ (Μόλλυ), Ορλάντο (Ορλάντο), Η Δυτική Αποβάθρα (Κλαίρ), Έγκλημα και Τιμωρία (Σόνια ), 1843 (Όλγα), Με δύναμη απ΄την Κηφισιά (Φωτεινή ), Ένα φεγγάρι για καταραμένους (Τζόσσυ), Το Δεκαήμερο των Γυναικών (Βαλεντίνα), Η Φυγή (Λιούσκα), Η Εβραία του Μπ. Μπρεχτ, Ο Ξεριζωμός (Μέηρυ), Aτσάλι (Φέητ), Τρεις Αδελφές (Νατάσα). Οιδίποδες της Ρούλας Πατεράκη στο Εθνικό ( Ιοκάστη), Η ΚΡΑΥΓΗ του Τένεσση Ουίλλιαμς στο Φάουστ ( Κλαιρ) και Η Αδαμαντία του Π. Μέντη στο Θέατρο Τέχνης.Έπαιξε στις Ταινίες: ”Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης” της Φ. Λιάππα
”Οι Αθηναίοι” του Β. Αλεξάκη
”Απ΄το χιόνι” του Σ. Γκορίτσα
”Η Γυναίκα που επιστρέφει” των Μ. Πάσσαρη, Ν. Σαββάτη
”Η Ληστεία” του Α. Καρδαρά
”Θα το Μετανιώσεις” της Κ. Ευαγγελάκου
(βραβείο Α΄γυναικείου ρόλου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2002)
”Το Βλέμμα του Οδυσσέα” του Θ. Αγγελόπουλου
”Η Γυναίκα είναι Σκληρός Άνθρωπος” του Α. Καφετζόπουλου (2005)
”Χρυσόσκονη” της Μαργαρίτας Μαντά (2009)Και στις μικρού μήκους ταινίες: ”Η Κυρία Μίκα” της Κ. Ευαγγελάκου
”Ο Μπάμπης και η Τασία παντρεύονται” του Α. Καρδαρά
(Τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ της Δράμας)Από το 1998 συνεργάζεται με τη Δραματική σχολή Αρχή όπου παραδίδει μαθήματα Υποκριτικής για το Θέατρο.Σκηνοθέτησε την παράσταση “Άκου τι λέει” πάνω σε κείμενα του Μπέκετ (2002), την παράσταση “Νικαράγουα Περιστατικό 315″ τον Οκτώβριο του 2003 στο θέατρο του Νέου Κόσμου και “Ο Άλλος Θάνατος της Ιωάννας της Λωραίνης”, στο Θέατρο Μεταξουργείο το χειμώνα του 2004-2005.” Ο Βασιλιάς Πεθαίνει” του Ιονέσκο στο Θέατρο Τέχνης το 2009 και ” Το όνομα μου είναι Rachel Corrie” το 2009 -2010 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και την παράσταση ” Ο γνωστός μας Άγνωστος κύριος Γκάτσος” για το Φεστιβάλ Επιδαύρου το 2012 και για το θέατρο Τριανόν.

Το ” Καληνύχτα Ντε” το 2014 για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Αγρινίου και το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης πάνω στο τέλος της μικρής μας πόλης του Δ. Χατζή και το ”Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γερ. Σταύρου.
Τώρα σκηνοθετεί και πάλι ” Το όνομά μου είναι Rachel Corrie” στο Θέατρο Παραμυθίας.
Έγραψε και σκηνοθέτησε το μικρό θέαμα για έναν ηθοποιό και πιάνο, ”Το Χαμόγελο της Γιαγιάς”, που παίχτηκε στο Θέατρο Πορεία το χειμώνα 2004-2005.,και το ” Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία” που παίζεται από το 2013 ως σήμερα σε ad hoc παραστάσεις σε μουσικοθεατρικούς χώρους.

 

Θοδωρής Οικονόμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με την Αλίκη Βατικιώτη και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Music στο Λονδίνο με καθηγήτρια την Irina Zaritskaja.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάζεται σαν πιανίστας και ενορχηστρωτής με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, καθώς και με σημαντικούς ερμηνευτές δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει επισης συμμετάσχει σε συναυλίες των Lucio Dalla , Lara Fabian και τον Justin Hayward.

Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μετά από ανάθεση της γαλλικής εταιρείας παραγωγής ΕCA2.

Συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Τέχνης, το Ελληνικό Φεστιβάλ, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Λαμίας, Κέρκυρας, Καβάλας, ΘΟΚ κ.α. Έχει γράψει τη μουσική για πάνω από ογδόντα θεατρικές παραστάσεις που έχουν σκηνοθετήσει οι Robert Wilson, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Χουβαρδάς, Νικος Μαστοράκης, Σωτήρης Χατζάκης, Σταμάτης Φασουλής κ.α.

Έχει γράψει τη μουσική για την ταινία «Γλυκιά μνήμη» του Κυριάκου Κατζουράκη (2004) όπως επίσης και στην ταινία του Τώνη Λυκούρεση «Επαφή» (2017) καθώς και για ταινίες μικρού μήκους.

Το 2011 επιλέχτηκε από τον αμερικανό σκηνοθέτη / εικαστικό Robert Wilson για να συνθέσει τη μουσική καθώς και να παίζει πιάνο στην παράσταση «Οδύσσεια» που σκηνοθέτησε ο ίδιος και η οποία παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Τσίλερ για 120 παραστάσεις και αμέσως μετά για 25 παράστασεις στο ιστορικό Piccolo teatro στο Μιλάνο την θεατρική περίοδο 2012-13, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Piccolo teatro. Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στο Piccolo Teatro την θεατρική σεζόν 2015 – 2016 για 28 ακόμα παραστάσεις

Έχει εκδόσει δυο προσωπικούς δίσκους με τη Μαρία Δημητριάδη (Δον Κιχώτες) και τον Τάσο Αποστόλου (Στην ίδια ζωή). Το 2013 εκδόθηκε σεCD η μουσική του από την παράσταση «Οδύσσεια».

Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και άλλα μικρότερα σχήματα στην Κύπρο, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Βαλτιμόρη, Λονδίνο, Τόκιο, Οζάκα, Ναγκόγια, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Αλεξάνδρεια, Νότια Αφρική και Πεκίνο και έχει πραγματοποιήσει solo improvisation concerts στην Ελλάδα (Αθήνα /Μουσείο Ακρόπολης – Documenta 17, Ευρωπαϊκή νύχτα μουσείων 2017, ΜΜΑ 2018, Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός, Θεατρο Κεφαλληνίας), Ιταλία (Μιλανο, Παβία, Κρεμόνα.) και Ινδία (Ελληνική προεδρια ΕΕ 2014).

Τον Ιούλιο του 2017 παρουσίασε στα πλαίσια του φεστιβάλ PAFOS 2017 (Πολιτιστική πρωτεύουσα ΕΕ) την νέα του μελοποίηση 10 ποιημάτων του Αλεξανδρινού ποιητή Κ.Π.Καβάφη.

Το 2011 βραβεύτηκε με το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος»από το Θεατρικό Μουσείο της Ελλάδας καθώς επίσης και για την σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής της παράστασης «Το Τρίτο Στεφάνι» (2009-2010 Εθνικό θέατρο) στα βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα. Διδάσκει στις Ανώτερες Δραματικές σχολές́ του Θεάτρου Τέχνης και της Πράξης Επτά

Μαρίνα Χρονοπούλου

 

Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Από το 2000 διδάσκει Υποκριτική στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.
Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας,  ενώ από το 2009 έως το 2013, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ,  στο Τμήμα  Κινηματογράφου.

Βάλια Παπαχρήστου

Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Αγγελική Καρυστινού

Κόσμου(από την παράσταση προέκυψε ένα βιβλίο που εκδόθηκε από τη Νέα Γενιά με τίτλο» Διηγήματα») 2009 «Fire walk with me» βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Ντέιβιντ Λίντς. Σκηνοθεσία Ευαγγελία Χριστάκου 2009 «Τhe crying women» συνεργασία με τη γαλλική ομάδα Illustration Confuse (Συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη) 2007-08 Nύχτες χαμένων ερώτων του Γ.Μισίμα σκηνοθεσία Π.Οικονομοπούλου Χανάκο , Νοσοκόμα Θέατρο της Οδού Αντιοχείας 2007 The Lady performance σε σκηνοθεσία Α.Βούλγαρη Kinky Kong 2007 Ο Τζακ της Ι. Καρυστιάνη σκηνοθεσία: Α. Καρυστινού Θέατρο Τόπος αλλού 2007 Περάσματα του Γ.Ρούσσου σκην.M.Seibel Κική Φύλακας Ανοιχτό Θέατρο 2005 06 Μια Θάλασσα από Παραμύθια σκην.Καμτσής Ν. Θέατρο Τόπος Αλλού 2004 . .. Της Ροδιάς το Δάκρυ σκην.Ράτζος Τ. Μοίρα, Μυλωνού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2003 04 Ο Έρωτας Δαγκώνει Κράλλη Α. σκην.Κράλλη Α. Μια Μοναχική Γυναίκα Από Μηχανής Θέατρο 2003 . .. Βάκχες Ευριπίδης σκην.Hall P. Χορός γυναικών από τη Θήβα Εθνικό θέατρο Αγγλίας Επίδαυρος Κινηματογράφος 2011 Χιγκίτα:η κλοτσία του σκορπιού, σκηνοθεσία Αλ. Βούλγαρής Ευριδίκη μεγάλου μήκους 2009… Said σκηνοθεσία Θ. Τότσικας μικρού μήκους 2008…. Παρα τέταρτο σκην.Γ.Μπουρνάζος μικρού μήκους 2004 . ..Είναι ο Θεός μάγειρας; σκην.Νιζήρης Στ. μεγάλου μήκους 2004 . .. Ροζ σκην.Βούλγαρης Α. Αγνή μεγάλου μήκους 2003 . .. Νύφες σκην.Βούλγαρης Π. Ορφανή Νύφη μεγάλου μήκους Τηλεόραση 2007-08 Μια στιγμη δυο ζωές σκην. Δ.Αρβανίτης Ζωή MEGA 2007 Επτά Θανάσιμές πεθερές σκην: Γ.Πετρινιώτης (Έλενα- νύφη) MEGA 2006 . .. Ήρθε κι έδεσε σκην.Μορφονιός Α. Παρασκευή MEGA 2005 . .. Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου σκην.Αρβανίτης Δ. Δάφνη- πρωταγωνιστικός ALPHA Διδακτική εμπειρία 2012 Διδάσκει το μάθημα του αυτοσχεδιασμού στην δραματικη σχολή «Πράξη Επτά» του Θοδωρή Γράμψα. 2009-2011: Εργάστηκε στο Τοσίτσειο-Αρσάκειο Σχολείο της Εκάλης ως θεατρολόγος στο δημοτικό και το Λύκειο 2009-2010: Υπεύθυνη του θεατρικού ομίλου του Αρσάκειου Τοσίτσειου Εκάλης για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, όπου ανέβασε το έργο «Καλησπέρα, κύριε Τσέχωφ» ( σύνθεση πάνω στα μονόπρακτα έργα του Τσέχωφ καθώς και το «Μια κωμωδία»του Ιακώβου Καμπανέλλη με το οποίο το σχολείο απέσπασε το βραβείο του Οργανισμού Λαμπράκη. 2005-2007: Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι στα δημοτικά σχολεία του Βαρνάβα Αττικής και των Αγίων Αποστόλων , όπου ανέβασε τα έργα « Μικρός Πρίγκηπας», «Λυσιστράτη» και «Παραδοσιακά παραμύθι. 2004: Συνεργάζεται με την Κωνσταντίνα Βούλγαρη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών (σχολείο ενηλίκων μεταναστών) για το μάθημα και της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας και του Κινηματογράφου στα πλαίσια του οποίου γυρίστηκε η ταινία “Η Ληστεία”. Ως Θεατρολόγος: 2006 Βρεταννικός Του Ρακίνα σκηνοθεσία: Μίνα Χειμώνα –Πέτρος Νάκος Βοηθός σκηνοθέτη 2004 . .. Ροζ σκην.Βούλγαρης Α. μεγάλου μήκους Βοηθός Σκηνοθέτη και Υπεύθυνη παραγωγής 2003 . .. Διαδικασίες διακανονισμού διαφορών Δημητριάδης Δ. σκην.Λάνθιμος Γ. Θέατρο Αμόρε Βοηθός Σκηνοθέτη Συγγραφική δραστηριότητα 2011: Έκδοση του παιδικού βιβλίου «Το μεγάλο ταξίδι της Μαριάνθης» από τις εκδόσεις Καστανιώτη 2011: Θεατρική διασκευή σε συνεργασία με την Ιωάννα Κανελλοπούλου του μυθιστορήματος της Μαργαρίτας Καραπάνου «Ναι» για την παράσταση «Η κυρία Λώρα». 2010: Έκδοση κειμένων για την θεατρική παράσταση « Διηγήματα» από τη Γραμματεία της Νέας Γενιάς 2009-2012: Yπεύθυνη πολιτιστικού ρεπορτάζ στο διαδικτυακό περιοδικό ελculture (www.elculture.gr) 2009: Συγγραφή σεναρίου για τη μικρού μήκους ταινία «Lucky People» που πήρε μέρος στο 48 Hours Film Festival 2002-2005: Διορθώσεις, μεταφράσεις από τα αγγλικά και επιμέλειες λογοτεχνικών κειμένων στους εκδοτικούς οίκους “Καστανιώτης” και “Κοάν” (Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί μεταξύ άλλων βιβλία των: Στανισλάφσκι, Μποάλ, Μακντόναλτ κ.ά.

Λάμπρος Γιώτης

Αλεξία Γράμψα

Η διδασκαλία επικεντρώνεται στη θεωρία της λογοτεχνίας, στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας και των ευρωπαικών καλλιτεχνικών ρευμάτων, στην αφηγηματολογία και τη νεοελληνική μετρική. Στο πλαίσιο του μαθήματος γίνονται εργαστήρια δημιουργικής γραφής, συζητήσεις με καλεσμένους συγγραφείς, ερευνητές κι επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους. Από τις ασκήσεις δημιουργικής γραφής των σπουδαστών έχουν προκύψει συλλογές ποιημάτων και διηγημάτων.

 

 

Χριστίνα Κωστέα

Γιούλη Καρναχωρίτη

Από το 2008 έως το 2013 παρακολούθησε συστηματικά μαθήματα και σεμινάρια φωνής με τη Μίρκα Γεμεντζάκη. Από το 2013 συνεχίζει την εκπαίδευση στο σύστημα φωνής της Μίρκας Γεμεντζάκη με τη Ρηνιώ Κυριαζή. Το 2016 ολοκλήρωσε τη διετή σπουδή στο εκπαιδευτικό δράμα του εργαστηρίου του θεάτρου ΠΟΡΤΑ της Ξένιας Καλογεροπούλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΛΣΑΡ και έπαιξε στις παραστάσεις: «Έπρεπε να ειχα» του Φ. Κάφκα (2012-2013), «Η άγνωστη από τον Σηκουάνα» (2013) και «Νέοι χωρίς Θεό» (2014) του Έ.Φ.Χορβατ σε σκηνοθεσία Βίκυ Γεωργιάδου. Έπαιξε επίσης στις παραστάσεις: «Η μεγάλη αρκτος» της Ρ. Κυριαζή (2015) σε σκηνοθεσία Ν.Φλεσσα και «Μεταξύ Φαλήρου και Κορυδαλλού» (2016)σε σκηνοθεσία Ρ. Κυριαζή. Η τελευταία ανήκε στο πλαίσιο: «Δράσεις αλληλεγγύης» του ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ. και παρουσιάστηκε σε διάφορες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης  του Δήμου Πειραιά. Το 2016 παρουσίασε μαζί με την Ιφιγένεια Μακρή τον «Ντέτεκτιβ» του Δ. Χατζή, σε σκηνοθεσία Μ. Στεφανάκη στο θέατρο skrow.

 

Γρηγόρης Ιωαννίδης

Λουκία Μιχαλοπούλου

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης στα έργα του Αριστοφάνη «Πλούτος» και «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή στο Φεστιβάλ Επιδαύρου καθώς και στα έργα «Προσωπική συμφωνία» του Ronald Harwood και «Η επιστροφή» του Joseph Conrad σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Με την Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσίες του Λεύτερη Βογιατζή στα έργα «Σχολείο γυναικών» του Μολιέρου, «Bella Venezia» του Γιώργου Διαλεγμένου και «Τόκος» του Δημήτρη Δημητριάδη.

Με το Εθνικό Θέατρο στα έργα «Βυθός» του Maksim Gorkij και «Οιδίποδας Τύραννος – Κολωνός» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη,  «Wolfang» του Γιάννη Μαυριτσάκη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, ‘Ή Κυρία από τη θάλασσα» του Henrik Ibsen σε σκηνοθεσία Eirik Stuboe.

Με το Ανοιχτό Θέατρο στο έργο «Μπλε μελαγχολία» των Μάρω Δούκα, Μένη Κουμανταρέα, Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.

Με το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας στα έργα «Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα» του Federico García Lorca και «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις «Λευκές Νύχτες» του Fyodor Dostoevsky σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού, και στο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.

Έχει παίξει στα έργα «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, «Μάκβεθ» του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, «Ολεάννα» του David Mamet,»Κολεξιόν» του Harold Pinter σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «Ο Θεός της σφαγής» της Yasmina Reza σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, «Προς Δαμασκόν» του August Strindberg σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Joël Pommerat σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, «Φεγγίτης» του David Hare σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Στον κινηματογράφο στις ταινίες μεγάλου μήκους «Valse sentimentale» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, «Ώρες κοινής ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου, «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» του Λάκη Παπαστάθη, «Sacrilege» της Μάρσας Μακρή, «Live Better» του Βασίλη Κεχαγιά.

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στις σειρές «Δέκατη Εντολή» και «Ο 3ος Νόμος», και στις «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα» σε σκηνοθεσία Ελισσάβετ Χρονοπούλου.

Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τις ερμηνείες της στα έργα «Τόκος» και «Η κυρία από τη θάλασσα», και με το Κρατικό Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Valse sentimentale».

 

Σοφία Μάλαμα

Παρακολούθησε μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής Orff με τους: P.Vallejo, W.Hartmann, C.Wieblitz, M.Widmer στην Σχολή Μωραΐτη και G.Wirth στο El Sistema Greece.

Συνέπραξε ως σολίστ σε συναυλίες Ελλήνων Συνθετών , σε συναυλίες μουσικής δωματίου (γερμανικό Lied) και όπερες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας ,με την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε παραστάσεις όπως: Το μυθόδραμα «Μυστική Γή» στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, «Μουσική για το αρχαίο δράμα»στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου,«Ιπποκράτειος Όρκος» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , στο « Βίο του Γαλιλαίου» στο Εθνικό Θέατρο ,κ.α

Από το 2000 έως το 2010 συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές ελληνικής οπερέτας στη Νέα Σκηνή της Ε.Λ.Σ. και συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Γ.Ρεμούνδο, Σ.Σπυράτου, Α.Παπαδαμάκη και Ι.Σιδέρη, όπως και στις όπερες «Carmen»J.Bizet, ”Turandot”  J.Puccini ,«Aida»J.Verdi στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών με την χορωδία της Ε.Λ.Σ. Συμμετείχε στην όπερα «Der Sverg» του A.Zemlinsky μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , στην όπερα “Λεόντιος και Λένα”του Κ.Σελαμσή μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου , στην όπερα «Βάκχες»του Ι.Ξενάκη μια παραγωγή του ΚΠΙΝΣ.Έχει συνεργαστεί με την χορωδία της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων, την Fons Musicalis, Εμμέλεια , ΔΕΗ ,Τράπεζας της Ελλάδος.

Ιδρυτικό μέλος του acapella φωνητικού συνόλου 8tetto από το 2013 εως σήμερα συμμετέχει σε συναυλίες με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο στα πλαίσια εκδηλώσεων φεστιβάλ Δήμων αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θέμα την όπερα.Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους: Δ.Τσακνή, Λ.Μαχαιρίτσα, Θ.Οικονόμου, Γ.Κατσαρό, Θ.Καραμουρατίδη, Ν.Μαυρουδή, Γ.Γεωργαντέλη , Take the money and run.

Από το 2017 διδάσκει στο El Sistema Greece.

 

Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Νικόλας Στυλιανού

Σπούδασε πιάνο, όμποε, φλάουτο, ανώτερα θεωρητικά, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι.
Έλαβε μέρος στις συναυλίες του Δημήτρη Παπαδημητρίου: «Χατζιδάκις-Παπαδημητρίου Χ2» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Νοέμβριος 2011), «Όσο υπάρχουν Αχαιοί» (Ηρώδειο, Ιούνιος 2009), «Καβάφης-Σεφέρης : Η μεγάλη συνάντηση» (Ηρώδειο, Σεμπτέμβριος 2008), «Στο όνομα της Ελένης» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μάρτιος 2007), και «Τέσσερις Κύκλοι Τραγουδιών» (Θέατρο Βράχων, Σεμπτέμβριος 2005).
Συμμετείχε στις παραστάσεις: «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Μουαΐμη, «Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας» του L. Bärfuss σε σκηνοθεσία Γ. Παρασκευόπουλου, «Που είναι το όπλο, φίλοι;» του Gábor Görgey σε σκηνοθεσία Mircea Cornişteanu, «Festen» του David Eldridge σε σκηνοθεσία Ν. Ταλιώτη (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου), «Δωδεκάτη Νύχτα» του Σέξπιρ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη (5η Εποχή), «Δύο τρελοί παραγωγοί» των M. Brooks / T. Meehan σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή (Θέατρο Αλίκη), «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και «Whatever» του Κ. Μάγνη σε σκηνοθεσία Θέ031μη Μουμουλίδη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας), «Ποια Ελένη;» των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα σε σκηνοθεσία των ιδίων (Εθνικό Θέατρο).032
Εμφανίστηκε επίσης στην παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον Παναΐτ Ιστράτι» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών/ Ίδρυμα Ωνάση, Δεκέμβριος 2010) καθώς και στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δεκέμβριος 2007).
Συνεργάστηκε με το Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ σε συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» και επιλογές τραγουδιών από το σύνολο του έργου του (Οκτώβριος 2005).
Συμμετέχει στο δίσκο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Που γι΄ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» με μελοποιημένη ποίηση Κ.Π. Καβάφη.

Φιλμογραφία (επιλογή)
1990: “Υπάλληλος Τραίνων”, ντοκιμαντέρ, 11΄
1992: “Τα Αγαπημένα του Πρόσωπα”,  μυθοπλασία17΄
1993: “Νεαροί Ρώσοι”, ντοκιμαντέρ, 90΄
1995: “Η Γέφυρα”, μυθοπλασία, 30΄
1997: “Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου”,  ντοκιμαντέρ, 30΄
1998: “Ύψωμα 33”,  μυθοπλασία, 43΄
2001: “Frida” ,  video dance, 8΄
2006: “Ο Γιος του Φύλακα”, μυθοπλασία, 81΄
2013: “Ο Μανάβης” – ντοκιμαντέρ, 81΄
2014: “ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Ημερολόγιο σπουδής, ντοκιμαντέρ, 61΄

 

Διεύθυνση Σχολής: Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια

Διεύθυνση Γραμματείας: Βαλτετσίου 45, Εξάρχεια

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 18:00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3800624

Email: [email protected]