Ο Αγριάνθρωπος

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2021 έως 08/01/2022
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διάρκεια: 105' χωρίς διάλειμμα
Συγγραφέας: Γιάννης Κωνσταντάτος
Διασκευή: Ιάκωβος Μυλωνάς
Σκηνοθέτης: Ιάκωβος Μυλωνάς
Σκηνογραφία: Γιώργος Λιντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Μουσική: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Ερμηνεύουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Αίας Μανθόπουλος, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Πέτρος Ιωάννου, Ευτυχία Μελή, Βαγγέλης Κρανιώτης, Μαίρη Ανανιάδου, Πηνελόπη Σαραφίδη

Ακούγονται οι φωνές του Γιάννη Κωνσταντάτου, Τάσου Γαϊτάνη, Κώστα Παπαγεωργίου.
Παίζουν μουσική: Βαγγέλης Κρανιώτης(πιάνο), Πηνελόπη Πιερρουτσάκου(πιάνο)

Περιγραφή

Όταν ο έρωτας και η πολιτική συγκρούονται η αγάπη και η οδύνη γίνονται ακριβώς το ίδιο.

Περισσότερα

1981. Σε μια θυελλώδης εποχή που όλοι περίμεναν τη μεγάλη αλλαγή για να τους σώσει, ο Αλέκος ήξερε πως δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα γύρω σου χωρίς πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου. Απεχθανόταν την πολιτική, την ψευτιά και όλα τα πρόβατα που ακολουθούσαν πιστά όποιον τους έταζε τα περισσότερα.

Όταν ο ίδιος γίνεται πολιτικός η καθαρότητα του χαρακτήρα του και η αγάπη του για την αλήθεια έρχονται σε πόλεμο με το πελατειακό κράτος και τη διαπλοκή.

Μόνο ο απόλυτος έρωτας του για την Αλίκη μπορούσε να ισορροπήσει τη σχέση του με τους ανθρώπους. Μια Αλίκη που λάτρευε σα θεό.

2018. Ο Αγριάνθρωπος ζει απομονωμένος σ’ ένα βουνό της Ηπείρου. Όλοι τον φοβούνται. Άλλοι λένε ότι είναι έμπορος ναρκωτικών κι άλλοι ότι είναι κάποιος που τον κρύβουν οι μυστικές υπηρεσίες. Άλλοι ότι είναι απλά ένας μύθος. Ένας μπαμπούλας.

Μετά την εξαφάνιση πάνω στα βουνά της Ηπείρου ενός δασκάλου, ένα μυστικό καλά κρυμμένο θα δει το φως και θα οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός φόνου.

Διαφορετικές εποχές. Διαφορετικοί άνθρωποι. Μια χώρα. Μια αλήθεια. Θα τη μάθουμε ποτέ;

Ένα έργο που μπορεί στην αρχή του να είναι αθώο και να έχει πολύ χιούμορ, στη συνέχεια όμως θα γίνει σκοτεινό και θα αποκαλύψει όλη τη σαπίλα του συστήματος και της ανθρώπινης ψυχής.

Βοηθός Σκηνοθέτη Πόπη Τσώνη

Ηχοληψία ​Πηνελόπη Πιερρουτσάκου

Κατασκευή μάσκας Αλέξανδρος Λόγγος 

Φωτογραφίες Christos Pater

 

Μουσική Βιβλιοθήκη- Αίθουσα Διδασκαλίας

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σύλλογος Φίλων Μουσικής

Ημέρες παραστάσεων:

Παρ. 5 Νοεμβρίου, Σάβ. 6 Νοεμβρίου,

Παρ. 12 Νοεμβρίου, Σάβ. 13 Νοεμβρίου,

Παρ. 19 Νοεμβρίου, Σάβ. 20 Νοεμβρίου

Παρ. 26 Νοεμβρίου, Σάβ. 27 Νοεμβρίου

Παρ. 3 Δεκεμβρίου, Σάβ. 4 Δεκεμβρίου

Παρ. 10 Δεκεμβρίου,

Παρ. 17 Δεκεμβρίου

Κυρ. 26 Δεκεμβρίου, Κυρ. 2 Ιανουαρίου

Σάβ. 8 Ιανουαρίου, Κυρ. 9 Ιανουαρίου

 

Το Μέγαρο Μουσικής διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ.

Φωτογραφίες

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφέρουσα παράσταση, προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με πολύ καλές ερμηνείες που θίγει, μερικές φορές με υπερβολικό τρόπο, τις παθογένειες του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση

  2. Στα μείον πρώτα. Μικρός, ασφυκτικά μικρός χώρος που "επνιγε" και τους ηθοποιούς. Καμια εφαρμογή όλων των μέτρων κατά covid. Συνηθισμένη πλοκή. Αναμενόμενη εξέλιξη. Κενά στην ιστορία. Στα θετικά τώρα. Πολύ όμορφη μουσική επένδυση. Έξυπνη η χρήση του πιάνου. Καλή ορθοφωνια. Το σύνολο των ηθοποιών έπαιξε όμορφα. Ο πρωταγωνιστής πραγματικά έδωσε τον καλό του εαυτό. Η πρωταγωνιστρια με υπέροχη κινησιολογια στα άκρα της. Δεν ήταν παράσταση που χάνεις την ώρα σου, μολονότι η θεματολογία είναι πέρα για πέρα συνηθισμένη και οικεία. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

  3. Εξαιτίας των πολύ καλών κριτικών που διάβασα για την παράσταση περίμενα να δω κάτι άλλο. Δυστυχώς απογοητεύτηκα. Βρήκα την παράσταση υπερβολική, γεμάτη κλισέ, άκρατο διδακτισμό και κούνημα του δακτύλου.

  4. Παρά πολύ ωραία παράσταση, πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη. Ξεχωριστή ιστορία ομολογώ ότι δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Ταιριάζει απόλυτα στην σημερινή εποχή αν και τα γεγονότα διαδραματιζονται την δεκαετία του 1980. Έχει αρκετό γέλιο εκεί όμως που δίνει ρέστα είναι στα σοβαρά της μηνύματα. "Αν ο άνθρωπος μπορούσε να δει το αληθινό του πρόσωπο στον καθρέφτη, τότε ο κόσμος μας θα ήταν πολυ καλύτερος" λέει ο πρωταγωνιστής σε κάποιο σημείο. Πόσο δίκιο έχει. Εξαιρετικές ερμηνείες σε ένα κείμενο-διαμάντι.
    Πηγαίνετε να τη δείτε, αξίζει πραγματικά.

  5. Μία εξαιρετική παράσταση, όμορφη όπως η ζωή, με πολύ γέλιο και πολύ πόνο.. Μία παράσταση που έκανε εμάς τους κάπως μεγάλους να ξαναζήσουμε στιγμές της Ελλάδας και να ξεκαρδιστούμε με τις τότε σοβαρές, σήμερα αστείες, κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά και με εμάς τους ίδιους που κάποτε τις παίρναμε στα σοβαρά.. Μία παράσταση αφιερωμένη στον πατέρα του "Αγριάνθρωπου" που έχασε τη ζωή του την ίδια μέρα. Ένας "Αγριάνθρωπος" που μας έδειξε τι σημαίνει "ηθοποιός", μας χάρισε το γέλιο μέσα στον προσωπικό του πόνο και έλαβε πολλά πολλά συγχαρητήρια και συλλυπητήρια μαζί στο τέλος της ερμηνείας του. Ένα μάθημα για το πόσο κοντά είναι μέσα στη ζωή η χαρά και η λύπη, το σοβαρό και το αστείο.. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!

  6. Υπέροχη η παρασταση. Χωρις να θελω να αδικήσω τους αλλους ηθοποιούς δεν εχω λογια για τον πρωταγωνιστή που σε μια απο τις δυσκολοτερες ημερες της ζωης του ηταν εκει και επαιξε με αυτον τον τροπο. Ευχαριστω πολυ

  7. Υπέροχη θεατρική διασκευή του κου Μυλωνά στον Αγριανθρωπο του Κωνσταντάτου.Εξαιρετικοί ηθοποιοί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους σε πολυπλευρους ρόλους.. Σε μια σκηνή σχεδόν εξ επαφής με το κοινό τους. και σε μια ειλικρινή ιστορία που σε κάνει με ενσυναίσθηση να σκεφτείς.... κάποιες φορές ποιος είναι άραγε ο θύτης και ποιος το θύμα.... Συγχαρητήρια. Θεατρομάνια ευχαριστούμε πολύ!!!

  8. Ευχαριστούμε Θεατρομάνια για την πρόσκληση,εξαιρετική παρασταση με εξαιρετικές ερμηνείες.Διαφορετικό θέμα,μας γύρισε πίσω πολλά χρόνια και θυμηθήκαμε τα νιάτα μας με τα παχυλά όνειρα που με τα χρόνια μετατράπηκαν σε εφιάλτη.