Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει

Διάρκεια: 75΄
Διασκευή: Νίκος Δαφνής
Σκηνοθέτης: Νίκος Δαφνής
Σκηνογραφία: Γιοβάννα Πρασίνου
Κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Φωτισμοί: Νίκος Μαυρόπουλος
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφία: Κων/να Σαραντοπούλου
Ερμηνεύουν: Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Νίκος Καραστέργιος, Βασιλική Κουλουμπή, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Νεκτάριος Σμυρνάκης, Κατερίνα Τσεβά, Χρήστος Χρήστου

Περιγραφή

Μέσα από μια διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική ιστορία, ο μεγάλος Χιλιανός συγγραφέας μιλάει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, για την τιμή, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδύνατου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος.

Περισσότερα

Από την άλλη, καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η άναρχη και ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και ενθαρρύνει τον μικρό (και όχι μόνο) θεατή να αγωνιστεί για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος.

Υπόθεση: H Κενγκά, μια ετοιμόγεννη γλαρίνα, μεταναστεύει με το κοπάδι σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση μεσοπέλαγα, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Ετοιμοθάνατη, καταφέρνει να φτάσει στην πλησιέστερη στεριά και στο μπαλκόνι ενός σπιτιού που μένει ο γάτος Ζορμπάς. Του ζητάει να της υποσχεθεί να μη φάει το αυγό, που από στιγμή σε στιγμή θα γεννήσει, να το … κλωσήσει και όταν έρθει η ώρα, να μάθει στο γλαρόνι να πετάει. Ο Ζορμπάς δίνει το λόγο της τιμής του και … μπαίνει σε μπελάδες. Οι εχθροί πολλοί. Γάτοι λιμανίσιοι, ποντίκια και άνθρωποι. Στο τέλος, θα αποφασίσει να μιλήσει … ανθρώπινα, ζητώντας βοήθεια από έναν ποιητή. Αφού μόνο οι ποιητές πια μπορούν να κάνουν ένα πλάσμα να «πετάξει.

 

Συν-σκηνοθέτης: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Κατασκευή μασκών: Αλέξανδρος Λόγγος

Στίχοι τραγουδιών: Μαρία Χριστοδούλου & Νίκος Δαφνής

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Κάτω από τη γέφυρα

Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου, Πειραιάς
Τηλ: 2104816200 Website: katoapotigefyra.gr/

Εισιτήρια: 8€
Πληροφορίες: 2104816200
Προπώληση: more.com

Πρεμιέρα: 03/11

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ 12:00