Μαιευτήριο

Δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Αβράμης
Σκηνοθέτης: Στέλιος Βραχνής
Σκηνογραφία: Θεοφύλακτος Σταυρίδης, Στέλιος Βραχνής
Μουσική σύνθεση: Γιάγκος Μπαμίχας
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αϊναλής, Βασίλης Βασιλείου, Γιάννης Καίδας, Κατερίνα Κασελίμη, Χαρά Σβάνου, Παύλος Τάνης, Κατερίνα Φωτιάδου, Αγγελική Χατζηβασιλειάδου

Περιγραφή

Μαιευτήριο. Το άκρως επίκαιρο έργο του σημαντικού Έλληνα συγγραφέα και ακτιβιστή Θανάση Τριαρίδη, μάς συστήνει τη φετινή σεζόν, ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής στο Θέατρο Τ από την Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Μια σαρδόνια σκοτεινή κωμωδία που φωτίζει την αιώνια κτηνωδία της εξουσίας που προσπαθεί να ελέγξει την λαχτάρα του ανθρώπου να μάθει και να ορίσει το μέλλον του.
Γνωστός για τα πολιτικά, προκλητικά του έργα που εστιάζουν σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, ο Θανάσης Τριαρίδης αμφισβητεί με το «Μαιευτήριο» τις βεβαιότητες μιας ολόκληρης γενιάς αναδεικνύοντας τις αδυναμίες της.

Περισσότερα

Το έργο

Στο θάλαμο αναμονής μιας Μαιευτικής Κλινικής, τέσσερα ζευγάρια περιμένουν να γεννήσουν το παιδί τους, για το οποίο όλα φαίνονται προαποφασισμένα: άρτια υγεία, σπουδαία καριέρα και μακροζωία. Ωστόσο, για όλα τα παιδιά που θα γεννηθούν σήμερα έχει ήδη οριστεί το ίδιο ανομολόγητο μέλλον. Σε ένα καθεστώς που καθορίζει το επάγγελμα και το πότε θα τελειώσει η ζωή μας, ποια θέση απομένει για τις δικές μας επιλογές;

 

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης – γνωστός για την εμμονή του σε σύγχρονα έργα – φωτίζει το φουτουριστικό έργο του Θανάση Τριαρίδη, τοποθετώντας τους οχτώ ηθοποιούς του σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο, μετέωρους στον απόηχο ενός πολέμου, αναμένοντας να μάθουν αν τα παιδιά τους θα ζήσουν ή θα γίνουν τα θύματα της επόμενης σφαγής.

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπαδοπούλου
Οπτικοακουστικό υλικό: Ανδρέας Νεοκλέους
Φωτογραφία: Απόστολος Λινάρδος
Δημιουργικό υλικό: Ανδρέας Νεοκλέους
Επικοινωνία: Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση
Διεύθυνση παραγωγής: Χαρά Σβάνου
Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κασελίμη
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Θέατρο T

Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16, Θεσσαλονίκη 546 42
Τηλ: 231 085 4333

Εισιτήρια: 16€ (κανονικό), 12€ (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ)
Πληροφορίες: 231 085 4333
Προπώληση: more.com

Πρεμιέρα: 18/10

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 21:30
Κ 20:00