Ας ερχόσουν για λίγο

Αρχείο Παίχτηκε από 04/05/2016 έως 21/05/2016
στο Ελληνικός Κόσμος
Συγγραφέας: Δημήτρης Μαλισσόβας
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Μαλισσόβας
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Τάνια Τρύπη, Ευρυδίκη, Βαλέρια Κουρούπη, Ελένη Καρακάση, Γιάννα Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Κατσώλης, Σταύρος Νικολαϊδης, Γιώργος Παράσχος, Σταύρος Μαρκάλας
Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη, Ελένη Κυριακίδη, Νηρέας Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Φρίγγας, Θεόδωρος Σουρμελής

Περιγραφή

Με νέες ημέρες παραστάσεων, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που ήδη γνωρίζει, θα συνεχίσει μετά το Πάσχα η παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο» του Δημήτρη Μαλισσόβα, στο «Θέατρον», του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Σουγιούλ. Από 14 μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Περισσότερα

Την Ελλάδα του μεσοπολέμου ζωντανεύουν επί σκηνής, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας και ο Γιάννης Μπέζος, μέσα από τις μελωδίες και την αφήγηση της ζωής του σπουδαίου συνθέτη, Μιχάλη Σουγιούλ, στην μουσικοθεατρική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο».

Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ, πλαισιωμένος από μία πλειάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών και χορευτών. Ανάμεσα τους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους η Τάνια Τρύπη και η Ευρυδίκη.

Οι επί σκηνής εκπλήξεις θα διαδέχονται η μία την άλλη σε μια παράσταση, όπου οι ηθοποιοί τραγουδούν, οι τραγουδιστές παίζουν, οι χορευτές παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν υπό τους ήχους νοσταλγικών τραγουδιών, που ακόμη και σήμερα σιγοψιθυρίζουν οι άνθρωποι γύρω μας.

«Ασ’ τα τα μαλλάκια σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», «Άρχισαν τα όργανα», «Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα» και φυσικά το «Ας ερχόσουν για λίγο».

Σαράντα τραγούδια – επιτυχίες του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου θα ακουστούν στη σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος», από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου και καθε Δευτέρα και Τρίτη.

Λίγα μπορούν να γραφτούν για τον Σουγιούλ που δεν τα ξέρουμε ήδη, όπως λίγα είναι και όσα στην πραγματικότητα γνωρίζουμε γι’ αυτόν. Ένας μετρ της ελαφράς μουσικής, μεσουράνησε κατά τον Μεσοπόλεμο αλλά και στα τέλη της δεκαετίας του ’40, γράφοντας εκατοντάδες τραγούδια για να σιγομουρμουρίσεις, να χορέψεις να ερωτευτείς: ταγκό, ρομάντζες, βαλς, καντάδες, δημοτικά ακόμη και πατριωτικά και τα περίφημα αρχοντορεμπέτικα, γνωρίζοντας πάντα την αποθέωση από το κοινό.

Μια μουσικόθεατρική παράσταση για τον Σουγιούλ είναι ένα κλείσιμο του ματιού, μία κίνηση «συνενοχής», συνεννόησης με τον άνθρωπο που έγραψε μουσική για δεκάδες θεατρικές επιθεωρήσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

Ποιος δε θυμάται το « Ένα βότσαλο στη λίμνη», τη «Σάντα Τσικίτα», τον «Θανασάκη τον πολιτευόμενο», το «Σωφεράκι», το «Μια ζωή την έχουμε»;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - κείμενο: Δημήτρης Μαλισσόβας
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Προδρόμου
Σχεδιασμός ήχου: Νίκος Χρονόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Γιάννα Βασιλείου -Δημήτρης Μπουζάνης
Διεύθυνση παραγωγής: Δάφνη Πιτσίκα - Κική Τσαντίρη
Κομμώσεις: Μαρία Κωτσάκη
Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου
Παραγωγή: People Entertainment Group - Progress Advisors

Τα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ συνοδεύονται από δεκαμελή ορχήστρα

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επέστρεψα πριν λίγα λεπτά στο σπίτι από την παράσταση! Μια άρτια παραγωγή με πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς - τραγουδιστές και χορευτές επί σκηνής. Η σκηνοθετική ματιά κατόρθωσε ακόμα κι εμάς που ήμασταν αγέννητοι τότε να μας μεταφέρει νοερά στην προπολεμική και πρώιμη μεταπολεμική Αθήνα και να μεταφέρει το παρεϊστικο κλίμα γεμάτο ανεμελιά που χαρακτήριζε τη διασκέδαση της εποχής. Πολύ έξυπνη σύλληψη να είναι δύο αφηγητές που υποδύονταν τον πρωταγωνιστή, ένας σε νεαρή ηλικία και ένας μετά θάνατον , οι οποίοι συνομιλούσαν μεταξύ τους. Το μόνο αρνητικό, το οποίο οφείλω να επισημάνω είναι ότι ενώ οι χορευτές ήταν έμπειροι και ανταποκρίθηκαν με αξιοπρέπεια σε αρκετά ήδη χορού, δεν είδα ούτε μία χορογραφία σε ρυθμό ταγκό, είδος που έχει ταυτιστεί με το Μ.Σογιούλ (ιδίως το να βλέπω το κομμάτι "Λίγες καρδιές αγαπούνε" να συνοδεύεται από χορογραφία μπαλέτου με ξένισε αρκετά). Από τους ηθοποιούς να ξεχωρίσω την Ελένη Καρακάση για το μπρίο της και την Τάνια Τρύπη που για ακόμη μια φορά απέδειξε την καλλιτεχνική της αρτιότητα αφού και έπαιξε και τραγούδηξε εξαιρετικά! Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά χίλια ευχαριστώ στη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

  2. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 11/4 .ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΟ.ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.ΠΕΡΑΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

  3. Παρακολούθησα τη Δευτέρα 14/3 ,χάρη στη χορηγία σας τη μουσικοθεατρική παράσταση Ας ερχόσουν για λίγο σε σκηνοθεσία Μαλισσόβα. Ευχάριστη έκπληξη κατ΄αρχάς το κείμενο που είναι γεμάτο χιούμορ και αποδίδει απόλυτα το πνεύμα της εποχής. Υπέροχοι στους ρόλους τους όλοι οι ηθοποιοί με ιδιαίτερη μνεία στην Τάνια Τρύπη. Τα χορευτικά είναι υψηλού επιπέδου και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του έργου. Καταπληκτική η ορχήστρα. Ένας καλοκουρδισμένος θίασος μας χάρισε 3 ώρες θεατρικής απόλαυσης. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια!

  4. 5 και άλλα 5 και άλλα 5 αστεράκια. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ - ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ παράσταση. Ο Μπέζος καταπληκτικός και όλοι οι ηθοποιοί ένας και ένας. Δεν υπάρχει ούτε μισό αρνητικό για το ας ερχόσουν για λίγο. Αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ μας. Η μόνη παράσταση που είδαμε φέτος και θέλουμε να την ξαναδούμε....Συναρπαστική