Επί Κολωνώ+Σύγχρονο Θέατρο: Μια νέα σύμπραξη στη θεατρική Αθήνα

Το θέατρο «Επί Κολονώ» στα δεκαεπτά χρόνια παρουσίας του, από το 2001 που λειτουργεί μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει στο κοινό του κάτι παραπάνω από απλά εξαιρετικές παραστάσεις. Τι να πρωτοθυμηθώ, «Αγαπητή Ελένα» ,»The Dumb Waiter”, “La chunga”, “Γράμματα στο Στάλιν», Άγριος σπόρος» και αρκετά ακόμα έργα τα οποία η σκηνοθέτιδα και ιδρύτρια της ομάδας «ΝΑΜΑ» Ελένη Σκότη γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαχειρίζεται.

Αποτέλεσμα αυτής της πολύ καλής και ομαδικής, βεβαίως, δουλειάς που γίνεται στο θέατρο αυτό, είναι οι παραστάσεις να μη μπορούν να «κατέβουν». Πραγματικά αυτό συμβαίνει φέτος και όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εξαιρετικός σκηνογράφος των περισσοτέρων παραστάσεων του θεάτρου, Γιώργος Χατζηνικολάου λόγω του ότι θα συνεχιστούν και οι δύο περσινές παραστάσεις «Αγαπητή Ελένα» και «Άγριος σπόρος», ξεκίνησαν τη διαδικασία ανεύρεσης χώρου για το ανέβασμα νέων παραγωγών του θεάτρου.

Έτσι λοιπόν στα πλαίσια μιας πειραματικής συνεργασίας που στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμή, φέτος το «Σύγχρονο θέατρο» θα φιλοξενήσει τη νέα παραγωγή του θεάτρου «Επι Κολονώ», το «Λεωφορείο ο Πόθος» σε σκηνοθεσία πάντα Ελένης Σκότη και με λαμπρούς πρωταγωνιστές όπως η Κόρα Καρβούνη και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Στο «Σύγχρονο θέατρο» θα δούμε επίσης το «Das Kapital” του Ντίνου Νικολάου, «Η δύναμη του σκότους» του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, με την Πέγκυ Τριακλιώτη, το Χρήστο Σπαπουντζή και άλλους, ο «Ριχάρδος ΙΙΙ» που συνεχίζεται και άλλα πολύ ενδιαφέροντα έργα. .

Στο θέατρο «Επί Κολονώ» θα παρουσιαστεί στο Black Box η παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» που ξεχώρισε μέσα από το «Off Off Festival 2016» και θα συνεχιστεί η επιτυχημένη παράσταση «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17». Θα δούμε επίσης το ενδιαφέρον έργο «Η σιωπή» του Δημήτρη Λέντζου με τον Πέτρο Αποστολόπουλο στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου.

nama

Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.

img_4935_bimg_4919_b

Με την παρουσία 150 καλεσμένων και δημοσιογράφων, και μπροστά από ένα “κρυμμένο” σκηνικό, οι συντελεστές των παραστάσεων παρουσίασαν τα έργα τους και συνόδεψαν τη συνεργασία με ένα ποτήρι κρασί για το καλωσόρισμα της νέας θεατρικής χρονιάς.

ΓΙώργος Χατζηνικολάου και ΓΙάννης Οικονομίδης
ΓΙώργος Χατζηνικολάου και ΓΙάννης Οικονομίδης

Ο Δημήτρης Οικονομίδης (Σύγχρονο Θέατρο) και ο Γιώργος Χατζηνικολάου (Επί Κολωνώ) προλόγισαν επί σκηνής τις παραστάσεις και έδωσαν το λόγο στους δημιουργούς, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις για το συνεργατικό “πείραμα” που ξεκινούν από κοινού.

 

Ηλίας Βαλάσης, Γιάννης Τσίρος και Τάκης Σπυριδάκης
Ηλίας Βαλάσης, Γιάννης Τσίρος και Τάκης Σπυριδάκης

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου τόνισε: «Πρόκειται για μια λειτουργική και καλλιτεχνική συνεργασία που δεν προέκυψε από ανάγκη, αλλά από επιλογή για να ενωθούν οι δυναμικές των δύο θεάτρων με παραγωγές μεγάλες και απαιτητικές. Δεν πρόκειται για συνεργασία που προέκυψε για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως οι οικονομικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις αυξήθηκαν. Είναι ένα πείραμα που επιθυμούμε και οι δύο πλευρές να πετύχει και να προσφέρει δημιουργικές και καλές παραστάσεις».

 

Ηλιάνα Μαυρομάτη και Φαίδρα Σούτου
Ηλιάνα Μαυρομάτη και Φαίδρα Σούτου

Τη συνεργασία επισφραγίζουν δύο κλασικά έργα, το Λεωφορείο ο Πόθος  του Τένεσι Ουίλιαμς και “Η Δύναμη του Σκότους” του Λέοντος Τολστόι, που εκφράζουν την αντίθετη κουλτούρα των αντίρροπων δυνάμεων Αμερικής και Ρωσίας και θα παρουσιαστούν στο Σύγχρονο Θέατρο σε παραγωγή του Επί Κολωνώ.

 

Κορα Καρβούνη και Πέτρος Αποστολόπουλος
Κορα Καρβούνη και Πέτρος Αποστολόπουλος

Από την Μπλάνς Ντυμπουά (Κόρα Καρβούνη) και το μίζερο αμερικανικό Νότο στην αγροτική Ρωσία του Τολστόι του Νικήτα (Γιώργος Παπαγεωργίου), μέχρι την Αθήνα του Σωκράτη και της “Ξανθίππης” (Ματθίλδη Μαγγίρα) και την πρωτεύουσα του νεοέλληνα Σταύρου (Τάκης Σπυριδάκης, “Αγριος Σπόρος”) τα δύο θέατρα θα φιλοξενήσουν συνολικά 13 παραστάσεις (8 νέες παραγωγές και 5 επαναλήψεις) και δύο φεστιβάλ.

 

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα των δύο θεάτρων:


Παραγωγές της Ομάδας Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο.

«Λεωφορείο ο Πόθος»
του Τένεσι Ουίλιαμς, από την Ομάδα Νάμα
στο Σύγχρονο Θέατρο
Από 13 Οκτωβρίου έως 29 Ιανουαρίου 2017
(Πέμπτη έως Σάββατο στις 9:00 μμ, Κυριακή στις 7:00 μμ)

leoforio-o-pothos-cover

Μια παραγωγή της Ομάδας Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο.

Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Τένεσι Ουίλιαμς ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής.

Το έργο γραμμένο το 1947 ανέβηκε για πρώτη φορά στη Ν. Υόρκη εκείνη την χρονιά σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν ενώ το 1949, έχοντας ήδη αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και το βραβείο Πούλιτζερ, ανέβηκε στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία Λώρενς Ολίβιε. Το 1951 έγινε παγκόσμια διάσημο με την πολυβραβευμένη μεταφορά του στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν και με πρωταγωνιστές την Βίβιαν Λη που είχε υποδυθεί την βασική ηρωίδα Μπλανς Ντυμπουά στο Λονδίνο και τον Μάρλον Μπράντο που είχε υποδυθεί το κεντρικό ρόλο του πολωνού μετανάστη Στάνλεϋ Κοβάλσκι στη Νέα Υόρκη.

1-leoforio-pothos_lm

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
1948. Νέα Ορλεάνη. Σε ένα σπίτι όπου κατοικούν η Στέλλα, απόγονος αριστοκρατικής οικογένειας του Αμερικανικού Νότου και ο σύζυγός της Στάνλεϋ, σκληρός και ανερχόμενος μικροαστός, καταφεύγει η Μπλανς Ντυμπουά, αδελφή της Στέλλας. Ανύπαντρη, παρά την προχωρημένη ηλικία της και έχοντας επωμισθεί τα οικογενειακά βάρη της αριστοκρατικής της οικογένειας, χωρίς ένα δολάριο και χωρίς σύντροφο, κουβαλάει μόνον τις αποσκευές της από ύλη και τραυματικές μνήμες.

Το αμφιλεγόμενο ερωτικό της παρελθόν μαζί με τον πολυσχιδή της χαρακτήρα ανατρέπουν την κανονικότητα της ζωής του ζευγαριού και του κοινωνικού τους περίγυρου. Μέσα από την αντιπαράθεση καθενός από τους χαρακτήρες έργου με την «αλλόκοτη» όπως τους φαίνεται Μπλανς -και γι’ αυτό επικίνδυνα ανατρεπτική- οι ήρωες του «Λεωφορείου ο Πόθος» καταλαβαίνουν πως πρέπει να συσπειρωθούν σε ό,τι μέχρι πριν την άφιξή της ήταν και σε ό,τι είχαν και θέλουν στο μέλλον να αποκτήσουν.

Την συρρικνώνουν έτσι σε μία από τις πολλές της ιδιότητες, την αποκηρύσσουν και την διώχνουν υπό τον μανδύα της τρελής που πρέπει «για το καλό όλων» να απομονωθεί. Η Μπλανς γίνεται ο ξένος που στο διηνεκές υπάρχει, ακόμη και μέσα μας, και που θα θέλαμε να αγνοούμε.

Ο Τένεσι Ουίλιαμς κατορθώνει να συνδιαλαγεί και να συμμαχήσει με το συναισθηματικό κόσμο μας για να τεστάρει τις αντοχές των αντιλήψεων και των ηθικών κανόνων της κάθε κοινωνίας αλλά και του καθενός μας χωριστά.


Συντελεστές

Παραγωγή:Ομάδα Νάμα
Καλλιτεχνική ταυτότητα: Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου
Μετάφραση, Δ/νση Παραγωγής, Σκηνικά, Κοστούμια:Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία:Ελένη Σκότη
Φωτισμοί:Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική:Κωστής Χαραμουντάνης
Video/Trailer:Σταύρος Συμεωνίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τριανταφυλλιά Δούνια
Επικοινωνία/Δημόσιες Σχέσεις:Μαρία Αναματερού

Διανομή
Μπλανς: Κόρα Καρβούνη
Στάνλεϋ:Γιάννης Τσορτέκης
Στέλλα: Ηλιάνα Μαυρομάτη
Μιτς: Γιώργος Δάμπασης
Γιούνις: Αθηνά Αλεξοπούλου
Γιατρός:Μιχαήλ Γιαννικάκης
Στηβ:Γιώργος Γερωνυμάκης
Νέος:Κωστής Χαραμουντάνης
Νοσοκόμα: Χριστίνα Δημητριάδη
Πάμπλο:Βαγγέλης Κουντουριώτης

Δείτε τα teaser της παράστασης:

«Η δύναμη του σκότους»
του Λέοντος Τολστόι, από την Ομάδα Νάμα
στο Σύγχρονο Θέατρο
από τέλος Ιανουαρίου 2017

Μια παραγωγή της Ομάδας Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο.

Η Ομάδα Νάμα καταπιάνεται με το άγνωστο αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι "Η δύναμη του σκότους" που θα ανέβει από τέλος Ιανουαρίου 2017 στο Σύγχρονο Θέατρο από ένα εξαιρετικό θίασο.

Το 1880, ένας μουζίκος ομολόγησε δημόσια, στο γάμο της πρόγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της, το σκότωσε αμέσως μετά και ύστερα προσπάθησε να σκοτώσει και το δικό του εξάχρονο κοριτσάκι. Λίγα χρόνια μετά, με αφορμή αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα, γράφεται η δύναμη του σκότους. Ένα έργο που το αβυσσαλέο σκοτάδι του θυμίζει τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ και την Κόλαση του Δάντη.

Το αναμφισβήτητο και σχεδόν άγνωστο αυτό αριστούργημα είναι γραμμένο μέσα στη δίνη μια βαθύτατης εσωτερικής κρίσης και φωτίζει με σπαρακτικό τρόπο τις διαστάσεις της, γιατί εδώ ο Τολστόι έχει ως ήρωές του όχι πρόσωπα της «καλής κοινωνίας», που έτσι και αλλιώς την κατακρίνει και την αρνιέται, μα απλούς μουζίκους - «αγνούς», «καλούς» χωρικούς θα λέγαμε αφελώς - κοντά στους οποίους προσπαθεί να ζήσει γαλήνια και ειρηνικά. Κι όμως συμβαίνουν και εδώ πράγματα φρικαλέα.

Τα συμπεράσματα του Τολστόι για την ίδια την ανθρώπινη φύση, εν τέλει, είναι σκοτεινά, ζοφερά, δυσβάστακτα.

Δεν αποκλείεται όμως, ύστερα από την πτώση - όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή -, την τελική εξύψωση, τη μετάνοια, την πραγματική, ολοκληρωτική «εκ των ένδον» αλλαγή, όσο δύσκολη - σχεδόν αδύνατη - και εάν φαίνεται.
(από το βιβλίο Η δύναμη του Σκότους, Εκδόσεις Ροές)

Συντελεστές
Παραγωγή:Ομάδα Νάμα
Καλλιτεχνική ταυτότητα: Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία:Ελένη Σκότη
Δ/νση Παραγωγής, Σκηνικά & Κοστούμια:Γιώργος Χατζηνικολάου
Video/Trailer:Σταύρος Συμεωνίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τριανταφυλλιά Δούνια
Επικοινωνία/Δημόσιες Σχέσεις:Μαρία Αναματερού

Ερμηνεύουν:Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αθανασία Κουρκάκη, Χρήστος Σαπουντζής, Θανάσης Χαλκιάς, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Μαρία Προιστάκη, Βαλέρια Δημητριάδου, Αθηνά Αλεξοπούλου.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Επί Κολωνώ

2016-2017 (α΄περίοδος)

Κεντρική Σκηνή:

 

 «Άγριος Σπόρος»
του Γιάννη Τσίρου, από την Ομάδα Νάμα
συνεχίζεται για 2η χρονιά

agrios-sporos

Από 1 Οκτωβρίου 2016 έως 31 Ιανουαρίου 2017

(κάθε Σάββατο στις 6:00μμ, Κυριακή στις 9:30μμ, Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00μμ)

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η πετυχημένη παράσταση «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα εξαιρετικό έργο ρεαλισμού του Γιάννη Τσίρου γραμμένο το 2013, που συνθέτει εύστοχα κομμάτια μιας παραμορφωτικής πραγματικότητας που ζούμε.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσι του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Όταν βέβαια οι υποψίες - που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες - θα μείνουν μετέωρες, επειδή οι έρευνες θα στραφούν αλλού, τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως πριν. Η άμμος της παραλίας θα γίνει κινούμενη κι οι αταλάντευτες πεποιθήσεις, όπως και του Σταύρου, θα υποστούν ρωγμή. Οι ρίζες όμως του κάθε Σταύρου είναι πάντα γερά γαντζωμένες μες το άγριο τοπίο.

Συντελεστές
 Παραγωγή:    Ομάδα Νάμα
Κείμενο:   Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία:      Ελένη Σκότη
Σκηνικά/Κοστούμια, Δ/νση Παραγ.:    Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί:    Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες:    Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθός σκηνοθέτη:    Περίκλεια Χονδροπούλου
Διανομή
Σταύρος:    Τάκης Σπυριδάκης
Χαρούλα:    Ντάνη Γιαννακοπούλου
Αστυνομικός:    Ηλίας Βαλάσης

 

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει: https://www.viva.gr/tickets/theater/epi-kolono/agrios-sporos/

Για προαγορές μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου - εισιτήρια στα 10€

Στις παραστάσεις από 1/10  έως 10/10 - Γενική είσοδος 12,00€

Πρεμιέρα:    Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016
Τελευταία παράσταση:    Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:   Σάββατο στις 6:00μμ, Κυριακή στις 9:30μμ, Δευτέρα & Τρίτη στις 9:00μμ
Τιμές εισιτηρίων από 11/10/16:
Δευτέρα/Τρίτη: Κανονικό: 15,00€ , Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12,00€
Σάββατο/Κυριακή:    Κανονικό: 17,00€ ,  Φοιτητικό & Ανέργων: 14,00€ ,  Άνω των 65: 15,00€
Διάρκεια:   100’
Χώρος:  Κεντρική Σκηνή

 

 

Κεντρική Σκηνή:

 «Αγαπητή Ελένα»
της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα
συνεχίζεται για 3η χρονιά
 Από 14 Οκτωβρίου έως 29 Ιανουαρίου 2017

1-agapiti-elena-_med-b

(Πέμπτη έως Σάββατο στις 9:15 μμ, Κυριακή στις 6:30 μμ)

Η βραβευμένη παράσταση «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια  από την Ομάδα Νάμα συνεχίζει και φέτος την πετυχημένη της πορεία στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ για 3η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα ρώσικο έργο γραμμένο την περίοδο του τέλους της σοβιετικής εποχής.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Η παράσταση «Αγαπητή Ελένα» απέσπασε για την περίοδο 2014-2015  στα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος το 3ο βραβείο σκηνοθεσίας (Ελένη Σκότη) και το 3ο βραβείο σκηνογραφίας (Γιώργος Χατζηνικολάου). Στα Κορφιάτικα Βραβεία απέσπασε επίσης τρία βραβεία: καλύτερης παράστασης σε μικρό θέατρο, σκηνοθεσίας (Ελένη Σκότη) και γυναικείου ρόλου (Αριέττα Μουτούση).

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μικρό διαμέρισμα μιας δασκάλας σε κάποια πόλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο των σχολικών εξετάσεων, με πρόσωπα τη δασκάλα και τέσσερις μαθητές της. Οι τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Ο στόχος όμως δεν είναι να της ευχηθούν αλλά να βρουν τρόπο να της πάρουν το κλειδί για να κλέψουν και να αλλάξουν τα γραπτά τους, που είναι κλειδωμένα στο σχολείο, ώστε να εξασφαλίσουν έτσι την είσοδο τους στο πανεπιστήμιο. Στην απόφαση για την πράξη τους αυτή οδηγήθηκαν νιώθοντας θύματα ενός παράλογου και αρτηριοσκληρωτικού συστήματος. Όταν της αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης τους, το μικρό διαμέρισμα θα μεταβληθεί σε πεδίο μετωπικής σύγκρουσης που θα αρχίσει με αντιπαράθεση αξιών, θα περάσει στη ψυχολογική βία, θα εξελιχθεί σε ομηρία και θα καταλήξει…

Συντελεστές
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα
Μετάφραση: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά/Κοστούμια/Δ/νση παραγ.: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χρυσόθεμις Αμανατίδη, Βάλεια Τζανέτου
Διανομή
Ελένα Σεργκέγεβνα:    Αριέττα Μουτούση
Βαλόντια:    Γιάννης Λεάκος
Πάβελ:    Μιχάλης Πανάδης
Λιάλια:    Ηρώ Πεκτέση
Βίτια:    Χρήστος Κοντογεώργης

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει: https://www.viva.gr/tickets/theater/epi-kolono/agapiti-elena/

Για προαγορές μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου - εισιτήρια στα 10€.

Στις παραστάσεις από 14/10  έως 23/10 - Γενική είσοδος 12,00€

Πρώτη παράσταση:    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Τελευταία παράσταση:    Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:   Πέμπτη  έως Σάββατο στις 9:15μμ , Κυριακή στις 6:30μμ
Τιμές εισιτηρίων από 24/10:
Πέμπτη/Παρασκευή:    Κανονικό: 15,00€μ,  Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12,00€
Σάββατο/Κυριακή:    Κανονικό: 17,00€ , Φοιτητικό & Ανέργων: 14,00€ , Άνω των 65: 15,00€
Διάρκεια:    100’
Χώρος:    Κεντρική Σκηνή

 

 

Σκηνή Black Box:

«Το τσίμπημα της σφήκας»
βασισμένο στην αληθινή ιστορία του διηγήματος
«Απέναντι Όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη
 Από 14 Οκτωβρίου έως 22 Ιανουαρίου 2017

to-tsimpima-tis-sfikas

(Παρασκευή στις 9:30μμ, Σάββατο στις 7:00 μμ, Κυριακή στις 8:30 μμ)

Η Ομάδα Rapel θα παρουσιάσει την παράσταση « Το τσίμπημα της σφήκας», ένα έργο βασισμένο στην αληθινή ιστορία του διηγήματος, «Απέναντι Όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη και σε ανθρώπινες μαρτυρίες επιβίωσης, για τα γεγονότα που σημάδεψαν βαθιά τη συλλογική ψυχή μας την Άνοιξη του 2007, στο Λούσιο ποταμό.

Η παράσταση θα ανέβει στη Σκηνή Black Box  του Επί  Κολωνώ από  την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

«Το τσίμπημα της σφήκας»  πρωτοπαρουσιάστηκε στο Off-Off Athens Festival 2016. Το Φεστιβάλ παρουσιάζεται τα τελευταία 8 χρόνια κάθε Μάιο – Ιούνιο στο Επί Κολωνώ.

Ένα ζευγάρι σχεδιάζει μια εκδρομή αγνοώντας τους οιωνούς που τους περικυκλώνουν απειλητικά. Η φύση όμως δείχνει τον πιο κακό της εαυτό παρασέρνοντας τον μικροσκοπικό άνθρωπο που παλεύει για μια ανάσα ζωής.

Η Ομάδα Rapel, προσπαθεί, ακροβατώντας με απόλυτο σεβασμό πάνω στο «σχοινί» ενός αληθινού ισχυρού γεγονότος, να συνδέσει τα νήματα που έρχονται από τις Αρχαίες Τραγωδίες, με το πρόσωπο μιας ιστορίας που μέσα από τη σύγχρονη τραγικότητά της, μας καλεί να μην την ξεχάσουμε. Μιας ιστορίας που γεμάτη από τα αμείλικτα δικά της γιατί και τα πως, ορίζει το νόημα της ανθρώπινης θέλησης, την απώλεια, τον αγώνα, τη ζωή αλλά και το θάνατο, το σεβασμό. Να δώσει όμως και ελπίδα. Να τιμήσει τον άνθρωπο και αυτούς που πάντα θα «φεύγουν».

Μια προσπάθεια επαφής και με τις 5 βασικές μας αισθήσεις, ίσως γιατί σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να βρούμε την 6η. Την απόλυτα δική μας, τη μοναδική μας αγάπη, το ένστικτό για την αληθινή ζωή και τις αξίες μας.

Συντελεστές
Παραγωγή:    Ομάδα Rapel
Σκηνοθεσία-Δραμ/γική επεξεργασία: Ισμήνη Πρωίου
Σκηνικά:    Ιωάννα Λισγάρα
Βοηθός σκηνοθέτη:    Πάνος Σβολάκης
Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας:    Αριστείδης Γεωργίου
Φωτισμοί:    Παναγιώτης Λαμπής
Κίνηση:    Φαίδρα Σούτου
Επιμέλεια αφίσας:    Τάκης Πρώιος
Ηχητικός σχεδιασμός:    Γιώργος Διαμαντόπουλος
Οργάνωση παραγωγής:    Πάνος Σβολάκης
Ερμηνεύουν:Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Μαρία Παπαφωτίου
                                                               

Πρώτη παράσταση:    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Τελευταία παράσταση:    Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:   Παρασκευή στις 9:30μμ  ,  Σάββατο στις 7:00μμ & Κυριακή στις 8:30μμ
Τιμές εισιτηρίων:    Κανονικό: 10,00€ , Φοιτητικό/Ανέργων &  Άνω των 65/Ατέλειες: 5,00€
Διάρκεια:    60’
Χώρος:     Σκηνή Black Box

 

Σκηνή Black Box:
«Στη σιωπή»
του Δημήτρη Λέντζου
Συνεχίζεται για 2η χρονιά
 Από 22 Οκτωβρίου έως 22 Ιανουαρίου 2017

sti-siopi

(Σάββατο στις 9:30 μμ & Κυριακή στις 6:00 μμ)

Η παράσταση «Στη σιωπή» του Δημήτρη Λέντζου που στο πρώτο της ανέβασμα τη θεατρική σεζόν που πέρασε, αγαπήθηκε απ’ τους θεατές κι επαινέθηκε απ’ τους κριτικούς, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ από τις 22 Οκτωβρίου 2016.

Ένας πανέμορφος και λυτρωτικός μονόλογος, γραμμένος από τον σπουδαίο ποιητή Δημήτρη Λέντζο. Στη σκηνή κυριαρχεί η αγάπη. Η αφοσιωμένη και απολύτως πιστή αγάπη, που τελικά γίνεται βασανιστική, ταυτίζεται με τον πόνο. Μ’ αυτή τη μορφή πια θα φτάσει στη λύτρωση και θα ανυψώσει τη σκέψη, θα την εξαγνίσει.

Αγάπη, πόνος, μίσος, εκδίκηση, απόρριψη, προσβολή, ταπείνωση, ήττα. Εναλλάσσονται, συνυπάρχουν, παλεύουν μεταξύ τους.

Κι όταν οι ήρωες τα έχουν βιώσει όλα αυτά, τότε; Δρουν διαφορετικά ή ξανακάνουν τα ίδια πρώτα λάθη τους, εκείνα που τους ένωσαν μα και τους πλήγωσαν;

Λόγια γεμάτα από ψέματα κι αλήθειες, λόγια τρυφερά μα και σκληρά, κείμενο που ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ποίηση.

Ενώ κάτω στην πλατεία, οι ζητιάνοι σπάνε με τις βαριές τ’ αγάλματα, για να βγει έξω το φως που κρύβεται μέσα τους.

Συντελεστές
Κείμενο:    Δημήτρης Λέντζος
Σκηνοθεσία:    Πέτρος Αποστολόπουλος
Μουσική:    Μιχάλης Τερζής
Σκηνικά/Κοστούμια:    Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί:    Πάνος Κουκουρουβλής
Ερμηνεύει:Πέτρος Αποστολόπουλος

Στα τραγούδια ακούγονται: Βασίλης Λέκκας και Φωτεινή Βελεσιώτου

Πρώτη παράσταση:    Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
Τελευταία παράσταση:    Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:   Σάββατο στις 9:30μμ , Κυριακή στις 6:00μμ
Τιμές εισιτηρίων:    Φοιτητικό/Ανέργων &  Άνω των 65/Ατέλειες: 5,00€
Διάρκεια:    65’
Χώρος:    Σκηνή Black Box


 

Σκηνή Black Box:

«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»
της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου
για 2η συνεχόμενη χρονιά από τέλος Ιανουαρίου 2017
1-athina-chatziesmer-eton-17

Μετά την πετυχημένη πορεία της παράστασης «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» , σε κείμενο της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου,  στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις την περσινή σεζόν, η παράσταση θα ανέβει και πάλι στη  Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ για 2η συνεχή χρονιά. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος  Ιανουαρίου του 2017.

Παιδί προσφύγων από την Ιωνία, η Αθηνά Χατζηεσμέρ ή Εσμερίδου γεννήθηκε το 1927 και έζησε στον Ταύρο. Έφηβη ακόμα, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε μαζί με χιλιάδες νέους για μια ελεύθερη από τους φασίστες κατακτητές Ελλάδα και μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στις 2 Οκτωβρίου 1944, στα 17 της χρόνια, και, αφού βασανίστηκε για να καταδώσει τους συναγωνιστές της, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων  από την Αθήνα.

Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες, με όχημα την ιστορία της Αθηνάς, συμπράττουν και συνομιλούν με το νέο άνθρωπο εκείνης της εποχής,  ερευνώντας τις συνθήκες και το ήθος που οδηγούν στην αντίσταση και την επανάσταση.

Μέσα από τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τις αισθήσεις και τις μουσικές παρακολουθούμε τις άχρονες στιγμές που συνθέτουν το ψυχικό και το πνευματικό τοπίο της Αθηνάς. Ένα σώμα που έχει υποστεί βασανισμό και επανατοποθετείται στον χώρο και στον χρόνο. Ένα πνεύμα που ανατροφοδοτείται από την αγάπη για τη ζωή και δυναμώνει με το όραμα της απελευθέρωσης:

«Έρχεται η απελευθέρωση, σιμώνει! Και τότε στα γαλάζια ταμπελάκια των δρόμων θα μπουν τα ονόματα των δικών μας ηρώων. Οδός Ηλέκτρας Αποστόλου, οδός Νικόλαου Σουκατζίδη, οδός Γιάννη Ιωακειμίδη ετών 17. Και σαν περάσει λίγος καιρός ακόμη, θ’ αλλάξουν κι αυτά μαζί μ’ ολάκερο τον κόσμο. Ανάγκη για ήρωες δε θα υπάρχει πια. Τα παιδιά θα παίζουν μπάλα στη συμβολή των δρόμων ευτυχίας και λαού».

Τον ρόλο της Αθηνάς ερμηνεύει η Ηλιάνα Μαυρομάτη, μαζί της στη σκηνή  ο μουσικοσυνθέτης Ισίδωρος Πάτερος. Το έργο υπογράφει η Θαλασσιά Αντωνοπούλου.

Συντελεστές
Κείμενο:    Θαλασσιά Αντωνοπούλου
Σκηνοθεσία:    Φαίδρα Σούτου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος:    Σάββας Στρούμπος
Δραματουργική επεξεργασία:    η ομάδα
Πρωτότυπη Μουσική:    Ισίδωρος Πάτερος
Επιμέλεια Κίνησης:    Φαίδρα Σούτου
Κοστούμια:    Λένα Καφαντάρη
Φωτισμοί:    Δημήτρης Σταμάτης
Φωτογραφίες:    Μυρτώ Κουτούλια
Τρέιλερ:    Σήφης Στάμου
Ερμηνεύουν:Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος

 

 

Κεντρική Σκηνή:

offoff_logo_facebook-profile_wide300

για 9η συνεχόμενη χρονιά στο Επί Κολωνώ

       Στo πλαίσιo ενός από τους βασικούς στόχους του θεάτρου μας, να φιλοξενεί νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, το Επί Κολωνώ διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια το off-off Athens Festival κάθε Μάιο - Ιούνιο.

Οι Ομάδες  που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό  «τόπο» του οποίου στόχος είναι να ανθίσει η δημιουργική έκφραση.

Οι διαφορετικές αντιλήψεις των ομάδων για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, όπως και η συνάντησή τους με το θεατρόφιλο κοινό, δημιουργούν ένα κλίμα δημιουργικής αλληλεπίδρασης, άμιλλας και επικοινωνίας που συχνά μεταφέρεται “after hours” και στην αυλή του θεάτρου με τους συντελεστές των παραστάσεων να έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, τις άλλες ομάδες και με επαγγελματίες του θεατρικού χώρου. Ένα πραγματικό open showcase.

Η Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ μαζί με την τεχνική υποστήριξη παρέχεται δωρεάν στους συμμετέχοντες, δίνοντας τους ώθηση να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016-17

 

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΥΠΝΟΣ

Από 23 Οκτωβρίου μέχρι τον Απρίλιο

o-vasilias-ipnos-1

H κοπέλα στο φτωχικό επαρχιακό σπίτι, δυσκολεύεται να κοιμηθεί και νανουρίζει τον εαυτό της. Στο  παλάτι δίπλα στο σπίτι της, ο πρίγκιπας, με το ιδιαίτερο όνομα «Ύπνος», βαριέται. Τα βράδια, που κάνει διάλειμμα από την αγαπημένη του παιχνιδομηχανή, ανεβαίνει τους γύρω λόφους να φτιάξει νέους αστρικούς σχηματισμούς.

Η βασίλισσα και μητέρα του Ύπνου που απορεί με την απροθυμία του να βρει νύφη, πιστεύει πως κάποια συναντά κρυφά τα βράδια που λείπει. Έτσι, εκείνη κατεβαίνει στο χωριό, ψάχνοντας το σπίτι που μπορεί να βρίσκεται ο γιος της. Κι έτσι τα βράδια το παλάτι μένει άδειο.

o-vasilias-ipnos-2

Ένα βράδυ η βασίλισσα περνάει έξω από το σπίτι της κοπέλας που τραγουδά στον εαυτό της μία πρόσκληση…ένα κάλεσμα στον ύπνο να ‘ρθει να τη βρει. Η βασίλισσα πεπεισμένη πως το τραγούδι απευθύνεται στο γιο της Ύπνο, αρχίζει να γεμίζει την κοπέλα με πολυτελή προικιά. Η κοπέλα όμως, δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Ο Ύπνος κοιτάζει τ’ άστρα. Κι όσο ο καθένας κοιμάται «τον ύπνο του δικαίου», η ιστορία τους χτίζεται σιγά σιγά μέσα από όνειρα, πραγματικότητα και ό,τι υπάρχει ανάμεσά τους.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Κοστούμια: La Reina
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Κίνηση: Μαρία Καραγεώργου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (σε αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Αντζουλάτου, Άννα Κολιοφώτη, Νίκος Πλυτάς, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Φωτογραφίες: Στυλιανός Παπαρδέλας
Γραφιστική Επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua
Δημόσιες Σχέσεις: Μάρσια Βλέτσα & Νίκος Παπανάγνου
Παραγωγή: Σύγχρονο Θέατρο

 

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ
Από 24 Οκτωβρίου μέχρι τον Ιανουάριο

“Ποιον φοβούμαι;
Τον εαυτό μου;
Άλλος κανείς δεν είναι εδώ.
Κι αγαπάει ο Ριχάρδος τον Ριχάρδο.”

richardos-2

400 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του Σαίξπηρ και η παγκόσμια θεατρική σκηνή τα γιορτάζει ανακηρύσσοντας το 2016 έτος Σαίξπηρ.

Αυτό το πνεύμα τιμάει η παράσταση «Ριχάρδος ο Γ» σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, η οποία συνεχίζεται για 2η χρονιά από 24 Οκτωβρίου στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

richardos-4

Η Καίτη Κωνσταντίνου, ως performer Ριχάρδος, διεισδύει ως ερπετό στα μονοπάτια της εξουσίας και κερδίζει κοινό και κριτικούς σε μια παράσταση που αποτελεί μια νεο goth απόδοση του δύσκολου αυτού έργου, ισορροπώντας ανάμεσα στην ποίηση και το πνεύμα του Σαίξπηρ και τη σημερινή πραγματικότητα.

Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Αλίκη Καζούρη
Σχεδιασμός Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάκης Μεζόπουλος
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (σε αλφαβητική σειρά):  Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη,  Γιώργος Βουβάκης,  Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου,  Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Μουλακάκης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.

 

 

ΞΑΝΘΙΠΠΗ
Από τον Νοέμβριο

xanthippi

Η Ξανθίππη του Γιώργου Χριστοδούλου είναι μια συγκινητικά ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση με επίκεντρο την ζωή και την φιλοσοφία του Σωκράτη, ιδωμένη μέσα από την σκοπιά της γυναίκας του της Ξανθίππης, που μαζί με όλες τις γυναίκες που στάθηκαν στην σκιά διάσημων ανδρών, αναζητά και απαιτεί την ιστορική της δικαίωση.

Ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο, γιατί εισήγαγε νέες θεότητες (καινούς δαίμονες) και διέφθειρε του νέους όταν τους δίδασκε την αλήθεια και τον σεβασμό προς τους Θεούς και τους Θεσμούς. Άφησε την γυναίκα του μόνη με τρία παιδιά στο σπίτι να παλέψει με την ζωή, ενώ η ιστορία την στιγμάτισε ως μέγαιρα, δύστροπη και ζηλιάρα.

Ήταν όμως όντως έτσι τα πράγματα;

Η ίδια σε ένα σημείο του έργου ρωτάει: «Ξέρεις τι είναι να έχεις κάνει τρία παιδιά με φιλόσοφο που τριγυρνάει όλη την μέρα στις αγορές και ξεχνάει να γυρίσει σπίτι;» ενώ σε ένα άλλο σημείο λυπάται με σπαραγμό που ήταν η μόνη που δεν τον άκουγε να φιλοσοφεί ούσα κλεισμένη όλη μέρα στο σπίτι, ενώ αυτός δίδασκε στην αγορά. Μαθήτευσε όμως, όσο αυτό ήταν δυνατόν πλάι του, ρουφώντας διψασμένα τις ιδέες του για τον έρωτα, την αθανασία της ψυχής και τις αξίες της ζωής.

Δεν αρκείται όμως σε αυτά που πρεσβεύει ο άντρας της, αλλά αποκτά το δικαίωμα να εκφράσει διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο, υποδηλώνοντας ότι θα ήταν καλύτερα ύστερα από τόσους αιώνες κατάργησης της μητριαρχίας, να εμπιστευτούμε πάλι τις τύχες του κόσμου στις γυναίκες, ως τις μόνες που σέβονται αληθινά την ζωή και απεχθάνονται  από την φύση τους κάθε αιματοχυσία.

Επί σκηνής, παρουσιάζονται από την ξεκαρδιστική και αθυρόστομη Ξανθίππη, τα σημαντικά επεισόδια της ζωής του μεγάλου φιλοσόφου, οι σχέσεις του με ιστορικά πρόσωπα όπως ο Αλκιβιάδης, ο Περικλής, η Ασπασία, η πανέμορφη εταίρα Θεοδότη, καθώς και οι ιδέες του για την ζωή, τον θάνατο, την αθανασία της ψυχής, τις ηθικές αξίες, και για τους λόγους για τους οποίους αξίζει να ζει ο άνθρωπος.

Μυητικά, τελετουργικά, γήινα, σατυρικά, ανθρώπινα, με σεβασμό και αγάπη για τις γυναίκες, η σκηνοθεσία «ζωντανεύει» θεατρικά το έργο και αξιοποιεί στο έπακρο τα εκφραστικά μέσα τη ηθοποιού Ματθίλδης Μαγγίρα, από την οποία αναβλύζουν εύρυθμα και καλλίρροα οι θεατρικοί χυμοί της κωμωδίας και της τραγωδίας.

Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλους και που αξίζει να την δουν όλοι,  ιδιαίτερα οι φίλοι της σοφίας.

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπαϊωάννου
Ερμηνεία: Ματθίλδη Μαγγίρα
Σκηνογραφία: Πολυτίμη Μαχαίρα
Φωτισμός: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική: Νίκος Βασιλείου
Κίνηση: Ιωάννα Καλυμπαυκά
Δημόσιες Σχέσεις: Νίκος Τσαούσης
Επιμέλεια προγράμματος-φιλοσοφικών αναφορών: Δρ. Κώστας Καλαχάνης

 

 

ΜΗΧΑΝΗ ΑΜΛΕΤ
Από τις 2 Νοεμβριου για 5 παραστάσεις

michani-amlet-alekos-fasianos-skinika

«Ήμουν ο Άμλετ. Στεκόμουνα στην ακτή και μιλούσα στα κύματα που πάφλαζαν... με την πλάτη στραμμένη στα ερείπια της Ευρώπης».

Η ψευδαίσθηση της κανονικότητας και οι αυταπάτες της μοίρας του Άμλετ με φόντο την ηθική και ανθρωπιστική κατάρρευση ενός ολόκληρου πολιτισμού, παρουσιάζεται στον σπαρακτικό μονόλογο του Χάινερ Μίλλερ υπό την επήρεια…μέθης.

michani-amlet-vangelis-stratigakos

Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του συγγραφέα, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, ανεβαίνει στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε μια ανεξάρτητη παραγωγή που σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Χατζάκης σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Ερμηνεία: Βαγγέλης Στρατηγάκος
Σκηνικά: Αλέκος Φασιανός
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Μαρία Καραγεώργου
Επιμέλεια/Κατασκευή Σκηνικών: Ζωή Αρβανίτη
Φωτογραφίες/Λήψη: Στυλιανός Παπαρδέλας

Δημόσιες Σχέσεις: Νίκος Παπανάγνου-Μάρσια Βλέτσα

 

 

DAS ΚAPITAL [A MODEL]
Τον Απρίλιο και τον Μάιο

das-kapital-a-model_rgb

To Das Kapital [a model] είναι μία αστική όπερα που μουρμουρίζει το τραγούδι των δυτικών μητροπόλεων. Μέσα από το φίλτρο της ανάγνωσης του Κεφαλαίου του Μαρξ εικονογραφείται το ίχνος και ο βιορυθμός του σύγχρονου homo-urbanus.

Τρεις φιγούρες κατοικούν ένα pop, δυστοπικό τοπίο στοιχειωμένες από ένα ανεξήγητο αίσθημα δυσθυμίας. Οι μηχανές της μητρόπολης κινούνται ασταμάτητα και ορίζουν το μοτίβο που οι άνθρωποι και τα πράγματα υπάρχουν.

Το Das Kapital [a model] κατασκευασμένο ως ένας cartoon κόσμος αναζητεί τον τρόπο, το πως, σε οριακούς καιρούς ο δυτικός άνθρωπος μπορεί να εφευρίσκει νοήματα και να συνθέτει την ποιητική του.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Ντίνος Νικολάου / http://dinosnikolaou.com
Μουσική σύνθεση: Lowtronik / http://www.lowtronik.com/
Σεδιασμός σκηνικού χώρου: Ντίνος Νικολάου, Μάριος Γαμπιεράκης
Σχεδιασμός κοστουμιών: Μαργαρίτα Δοσούλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Μανόλης Βιτσαξάκης
Παίζουν: Περικλής Ασημακόπουλος, Νίκος Δραγώνας, Φοίβος Παπαδόπουλος

 

ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ

Τον Απρίλιο και τον Μάιο

 

2o-festival-valitsas

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΙΤΣΑΣ

Τον Ιούνιο