Δύο μέρες γεμάτες ασκήσεις χαλάρωσης, τεχνικές αναπνοής και ορθοφωνίας και τέλος πρακτικής πάνω σε μεταφρασμένα αρχαία κείμενα θα φωτίσουν τον «σκοτεινό» –δυσπρόσιτο πολλές φορές- κόσμο της Αρχαίας Τραγωδίας και θα θέσουν τις απαιτούμενες βάσεις για τον νέο ηθοποιό, πάνω στις οποίες με την προσωπική του δουλειά και τους τολμηρούς πειραματισμούς του θα χτίσει μια στιβαρή τεχνική. Η τεχνική είναι ο πιο ασφαλής δρόμος προς την αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση επιτρέπει στην φαντασία να τολμήσει. Η τόλμη κάνει την τέχνη να προχωρά, κι όλα αυτά μαζί δημιουργούν εν τέλει έναν ολοκληρωμένο, υγιή και δημιουργικό καλλιτέχνη- άνθρωπο.
1-2 Σεπτεμβρίου 2018
12:00-16:00 (και τις δύο μέρες)
Τόπος διεξαγωγής: Κρησίλα 29, Παγκράτι
Επικοινωνία: sevasti.katerina@gmail.com/ 69
Κόστος: 60e /50e για φοιτητές-σπουδαστές
Η Κατερίνα Χιωτίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη και αργότερα αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Ακολούθησε διετές πρόγραμμα φωνητικής με την υψίφωνο Κωνσταντίνα Μάτζαρη (Χορωδία της ΕΡΤ) και ετήσιο πρόγραμμα φωνητικής με την υψίφωνο Γεωργία Μπαλαμπίνη (Αττικό Ωδείο). Το 2007 επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο δίμηνο σεμινάριο “Speech and Drama” στη σχολή American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης και το 2012 ολοκλήρωσε με επιτυχία εξάμηνο κύκλο θεωρίας του θεάτρου στο Freie Universitat του Βερολίνου.
Έχει βραβευτεί με το Πρώτο Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου για τις ταινίες μικρού μήκους «Ισόγειο» και «Το Άλμα» του Χάρη Σταθόπουλου. Είναι συνδημιουργός του Προγράμματος καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης για παιδιά «Το πώς και το Γατί» μαζί με τον αρχιτέκτονα Απόστολο Πάνο και την ψυχολόγο Ανδρομάχη Χιωτίνη. Ασχολήθηκε επίσης με την κοινωνικοποίηση μέσω του θεάτρου ενηλίκων με αναπηρίες σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό Ανθή Κουτσούπη.
Το 2014 πρωταγωνίστησε στον θεατρικό μονόλογο «Λίλια Μπρικ: μετά το τέλος της ιστορίας» σε συνσκηνοθεσία με την ηθοποιό- σκηνοθέτη Δήμητρα Σύρου. Το 2015 πρωταγωνίστησε στο ρόλο της Ιοκάστης στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι (Φεστιβάλ Αβινιόν, Γαλλία και θέατρο Αλκμήνη, Αθήνα). Από το 2014 συντονίζει κύκλους σεμιναρίων Ορθοφωνίας-Αγωγής του Λόγου και Δημόσιου Λόγου για παιδιά και ενήλικες. Το 2015 διδάξε Ορθοφωνία στο Ελεύθερο Ωδείο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε και εξελίσσει τη μέθοδο της Θεραπευτικής Ορθοφωνίας.