Εργαστήρια Υποκριτικής σε όλη την Αττική από τα Theater Labs

Τα εργαστήρια Theater Labs ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο του θεάτρου σε 33 σημεία σε όλη την Αττική. Αφουγκραζόμενη τη γενική ανάγκη της εποχής για δημιουργία αλλά και «απόδραση» από τη δύσκολη καθημερινότητα, η ομάδα των Theater Labs δημιουργεί κοιτίδες θεατρικής έκφρασης από την Ελευσίνα ώς το Μαρκόπουλο.

Το πρόγραμμά μας απευθύνεται σε ερασιτέχνες κάθε ηλικίας που αγαπούν το θέατρο και επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία παράσταση. Μέσα από τη συμμετοχή τους στις ομάδες μας θα εκπαιδευτούν σε κλασικές και μοντέρνες τεχνικές θεάτρου, θα διασκεδάσουν, θα εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και τον κρυμμένο τους εαυτό.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου 2015 και θα διαρκέσουν ώς τον Ιούνιο. Για κάθε ομάδα θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, Σάββατο ή Κυριακή, για τέσσερις ώρες, και θα περιλαμβάνουν:

Α. Μαθήματα που αφορούν το θέατρο και την παραγωγή μιας παράστασης, όπως αυτοσχεδιασμός, ορθοφωνία, κίνηση, μουσική κ.ά.

Β. Πρόβες για παράσταση που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο σε κεντρικό θέατρο των Αθηνών και θα γραφτεί από έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς του χώρου αποκλειστικά για την κάθε ομάδα και ανάλογα με τις απαιτήσεις της.

Οι εγγραφή στα τμήματα κοστίζει 10 ευρώ, ενώ η μηνιαία συμμετοχή ανέρχεται στα 50 ευρώ και περιλαμβάνει επιγραμματικά:

1) Τις πρόβες και τα μαθήματα.

2) Την ενοικίαση του θεάτρου και όλα τα έξοδα παραγωγής για τις 3 παραστάσεις που θα κάνει η κάθε ομάδα.

3) Το κόστος παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους που θα κάνει η κάθε ομάδα.

4) Τα έξοδα διοργάνωσης κοινωνικών δράσεων και βίντεο κοινωνικού περιεχομένου.

5) Εκπτωτικά κουπόνια για επιλεγμένες παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας όπως και για αγορές θεατρικών βιβλίων και άλλων ειδών και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

 

Επιπλέον, οι μαθητές των Theaterlabs μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα masterclasses μας από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου (Δημήτρης Πιατάς, Θάλεια Ματίκα, Μαρίνα Ασλάνογλου κ.α.) και να συμμετάσχουν με μειωμένο κόστος στις εκδρομές που θα διοργανώσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Εάν είστε από 5 έως 65 γραφτείτε σε μια από τις ομάδες μας και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για έκφραση, δημιουργία, συνεργασία και, φυσικά, μάθηση.

Μπείτε στο μαγικό κόσμο του θεάτρου τώρα, γίνετε μέλος των Theater Labs!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

Μπάμπης Αρώνης

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος

Theater Labs

Site: www.theaterlabs.gr

Facebook: TheaterLabs

Κινητό: 6945665851

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΡΩΝΗΣ

Ο Μπάμπης Αρώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου και απόφοιτος στην ειδικότητα του ηλεκτρολόγου Ε.Η.Ε. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής (Μέθοδος Stanislavski, Meisner, Tsechof), αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, αφήγησης παραμυθιού και θεατρικής οπλομαχίας. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένα ονόματα του θεατρικού χώρου (L. Tsuladze, Κ. Βουτσάς, Κ. Χατζηχρήστος, Γ. Κιμούλης, Κ. Αρζόγλου, Π. Φιλιππίδης, Κ. Μαρκουλάκης, Α. Γεωργούλης, Τ. Χρυσικάκος, Ζ. Δούκα, Μ. Λεκάκη, Τ. Ιορδανίδης, Θ. Ματίκα κ.ά).

Από το 2005 διδάσκει σε θεατρικές ομάδες ερασιτεχνών ανεβάζοντας παραστάσεις επαγγελματικού επιπέδου. Έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου και έχει κάνει μεταγλωττίσεις ταινιών και κινουμένων σχεδίων στην Audio Visual. Επίσης, έχει παίξει σε σίριαλ του Antenna, σε ντοκιμαντέρ του BBC και έχει κάνει ταινίες μικρού μήκους για διάφορα Φεστιβάλ.

Έχει γράψει διηγήματα και έργα του έχουν εκδοθεί σε συλλογικές εκδόσεις, καθώς και πέντε θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παιχτεί σε κεντρικές σκηνές των Αθηνών.

Είναι ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος στα Theater Labs.

 

ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αποφοίτησε από την ανωτέρα δραματική σχολή «Θεμέλιο» του Νίκου Βασταρδή και από το Southeastern College (BA in Theater and Communication Studies). Εργάζεται στο θέατρο από το 1996, συμμετέχοντας σε πάνω από 40 θεατρικές παραστάσεις. Έχει σκηνοθετήσει 6 παιδικές παραστάσεις, που παρουσιάστηκαν σε μεγάλα φεστιβάλ (Ρεματιάς, Βεάκειο, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου κ.ά.). Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ιδρύσει με τη Νίκη Βουγιού το παιδικό θέατρο «Εκόντες». Δίδαξε από το 2009 έως το 2014 στο θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου «Περίακτοι».

 

ΜΑΡΟΥΣΩ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαρουσώ Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει με βαθμό «Άριστα» τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών, κατεύθυνση «Θέατρο και εκπαίδευση»). Θέμα διπλωματικής εργασίας: «Υποκριτικοί κώδικες στο Αρχαίο Δράμα – Η σχολή του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν” και η σχολή του Εθνικού Θεάτρου».

Από το 2002 εργάζεται συστηματικά στο θέατρο ως ηθοποιός σε παραστάσεις κεντρικών αθηναϊκών σκηνών που απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και σε παραστάσεις θεάτρου για παιδιά. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένα ονόματα του θεατρικού χώρου. (Γ. Κιμούλης, Γ. Καλατζόπουλος, Σ. Γούτης, Ν. Νικολάου, Γ. Γεωγλερής, Κ. Πολυχρονοπούλου, Ν. Δαφνής, Μ. Δεστούνης, Δ. Αδάμης κ.ά.)

Από το 2001 διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και δραματοποίηση σε ομάδες παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και σε ομάδες ενηλίκων. Έχει σκηνοθετήσει με επιτυχία, περισσότερες από 30 παραστάσεις με ερασιτέχνες, σε κεντρικά θέατρα των Αθηνών.

Έχει ασχοληθεί με το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών και το μαύρο θέατρο. Επίσης, ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια θεατρικών παραστάσεων σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Έχει συμμετάσχει στην τηλεόραση στα σίριαλ: «Τρεις χήρες », «7 θανάσιμες πεθερές» και «Μαρία η άσχημη».

Επίσης, έχει κάνει ραδιοφωνικά σπικάζ διαφημίσεων, για λογαριασμό γνωστών εταιρειών, και μεταγλωττίσεις.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΜΠΗ

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου το 2008. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, χοροκίνησης, αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, δραματοποίησης παραμυθιού κ.ά. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Όπερα στη σοφίτα» της Σ. Παντουβάκη (σκην. Τζ. Αρσένη – 2011), «Λονδίνο, Μόσχα, Λιόσια (Άνω)» (σκην. Κατερίνα Μπιμπή – 2011), «Εσύ και τα σύννεφά σου» του Ε. Βεστφάλ (σκην. Μ. Βαρδάκα – 2009), «Boxes, books and fabrics» (devised theatre της Α. Ρεβή – 2006), «Brokenville» του Φ. Ρίντλεϊ (σκην. Α. Χουάν – 2005), «Bells» της Γ. Γ. Κάαν (σκην. Α. Ρεβή – 2006), «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού (σκην. Κ. Μιχελή), «Η αυλή των θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη (σκην. Κ. Μιχελή – 2000), «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα (σκην. Κ. Μιχελή – 1999) κ.ά.

Στο παιδικό θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Η Σταχτοπούτα» (του Γ. Κόκκινου – 2013), «Ο Κήπος με τις 11 γάτες» του L. Morati (σκην. Γ. Κόκκινος – 2012), «Ο εγωιστής γίγαντας» του Ό. Ουάϊλντ (σκην. Γ. Κόκκινος – 2011), «Οδύσσεια» ( της Μ. Βαρδάκα – 2010), «Το κυνήγι του παιχνιδιού» (devised theatre της Μ. Βαρδάκα – 2008) κ.ά.

Από το 2004 είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και έχει συνεργαστεί με την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών Μοναχών, το καλλιτεχνικό κέντρο «Πολύτεχνο», την εταιρεία κοινωνικής ευθύνης APSON κ.ά.

Έχει σκηνοθετήσει την ερασιτεχνική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Μαγούλας στην παράσταση «Κοινός Προορισμός – Η φιλόξενη Μαγούλα» το 2015 και με τη Δήμητρα Βαμβακάρη έγραψαν και σκηνοθέτησαν το έργο «Οι κάμερες» το 2007.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, αριστούχος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου και πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πειραιά.

Στο θέατρο έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Γιώργου Χατζηδάκη (καλοκαίρι 2014), «Iraq – 9 τόποι επιθυμίας», σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα (θέατρο Vault), «Εκείνος και Εκείνος», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), «Ο κηπουρός του Ουρανού», σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασσόλα (θέατρο Κνωσός), «Όπερα στη σοφίτα», σε σκηνοθεσία Τζένης Αρσένη (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), «Οδύσσεια», σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), «Εσύ και τα σύννεφά σου», σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα (θέατρο «Αργώ»), «Μητιώ Σακελλαρίου», σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), «Γέρμα», «Η τύχη της Μαρούλας», σε  σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή (θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα»), «Τρέλα, σεξ και κατάθλιψη», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπίμπη και Δήμητρας Βαμβακάρη (θέατρο «Χυτήριο»), «Η ποίηση είναι γυναίκα», σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη (συμμετοχή στο φεστιβάλ «Πάτρα 2006 – πολιτιστική πρωτεύουσα») κ.ά.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στη σειρά «Αληθινές ιστορίες» σε σκηνοθεσία Π. Φαφούτη.

Έχει εργαστεί επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις «Παράνομα φιλιά – Κόκκινα Φανάρια» (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σκηνοθεσία : Νίκος Μαστοράκης) και «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου) και ως βοηθός ενδυματολόγου στις ταινίες «Mamma mia» (παραγωγής Tom Hanks) και «Fishtails the mermaid story» (παραγωγής Billy Zane, Alki David)

Από το 2009, διδάσκει το μάθημα της θεατρικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.