τΖΕΝεράλε Junior
Ο Μιχάλης Συριόπουλος μας καλωσορίζει στην τΖΕΝεράλε junior που ανοίγει αυλαία το Σάββατο 8 Μαϊου 2021, στη 13.30 στο πρώτο διαδικτυακό μάθημα για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών απ’ όλη την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας zoom & μας συστήνει τις συνεργάτιδες του:
Ελένη Βλάχου (θεατρολόγο, σκηνοθέτη και ηθοποιό) και Ειρήνη Μπούνταλη (ηθοποιό) οι οποίες ψάχνουν παιδιά με φαντασία και αγάπη για το θέατρο για να πραγματοποιήσουν το πιο μαγικό διαδικτυακό ταξίδι της ζωής τους, διδάσκοντας στους μικρούς μας φίλους την φιλαναγνωσία, τη γιόγκα για παιδιά και το θεατρικό παιχνίδι.
Και την σύμβουλο ψυχικής υγείας και δραματοθεραπεύτρια Μάρη Τάνια, ιδιοκτήτρια του κέντρου ψυχικής υγείας «Ψυχοσκόπιο»εστο οπα η οποία απευθύνεται στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο παιδικό εργαστήριο της τΖΕΝεράλε Junior.
Οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω πλατφόρμας και θα έχουν διάρκεια μιάμιση ώρα και μηνιαίο κόστος συμμετοχής 45 ευρώ – τιμή γνωριμίας.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την συμμετοχή απαιτείται κράτηση θέσης στέλντοντας mail στο: generaleactingstudio@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες:
+30 2105232519
Ώρες επικοινωνίας: καθημερινά από 12.00 έως 14.00)
Πιο συγκεκριμένα:
Τι είναι η φιλαναγνωσία; Με παρέα τη λογοτεχνία, στόχος της είναι να δημιουργήσει μια σχέση αγάπης μεταξύ του παιδιού και του βιβλίου. Το παραμύθι γίνεται παιχνίδι, γίνεται φίλος. Το παιδί μαθαίνει να απολαμβάνει την ανάγνωση, μαθαίνει να απολαμβάνει την ακρόαση μιας αφήγησης. Καλλιεργεί την φαντασία του και τη γλωσσική του έκφραση με τρόπο βιωματικό.
Τι είναι η γιόγκα για παιδιά; Σε ένα περιβάλλον χωρίς ανταγωνισμό και κριτική,προσκαλούμε τα παιδιά για να παίξουμε! Παιχνίδια που οδηγούν σε ευεργετικές στάσεις σώματος, παιχνίδια για καλύτερο έλεγχο της αναπνοής. Μαθαίνουμε να αναπνέουμε σωστά, μαθαίνουμε να ηρεμούμε και να συγκεντρωνόμαστε.
Και το θεατρικό παιχνίδι; Αυτό πάλι τι είναι; Μια καλή ευκαιρία να βοηθήσουμε το παιδί να προσεγγίσει τη θεατρική πράξη μέσα από το παιχνίδι! Την πιο οικεία του και αναγκαία δραστηριότητα. Καταργούμε τη σχέση επιτυχίας- αποτυχίας, πειραματιζόμαστε με τα συναισθήματα και τη φαντασία μας. Κάθε αφορμή –ένα αντικείμενο, μια λέξη, μια ιστορία- γίνεται η αρχή για να ανακαλύψει το παιδί τον κόσμο όχι απλώς όπως είναι αλλά όπως θα ήθελε να είναι!
Παραμύθια για...μεγάλους!
Στο τέλος κάθε μήνα οι γονείς των παιδιών θα συναντιούνται με την δραματοθεραπεύτρια όπου στόχος των συναντήσεων θα είναι να συνδεθούν οι γονείς με τα παιδιά τους μέσω ενός παραμυθιού.
Σύμφωνα με τον Carl Jung, κάθε ιστορία, μύθος ή παραμύθι κρύβει μέσα του βασικά αρχέτυπα, όπως είναι του ήρωα, του τρίξτερ, του βοηθού, του σοφού, της μητέρας, της σκιάς και πολλών άλλων. Αν μπορούσατε εσείς να γίνεται ένας χαρακτήρας σε ένα παραμύθι, ποιον θα επιλέγατε; Θα ακολουθούσατε την ίδια διαδρομή όπως εκείνος ή θα αλλάζατε πορεία; Οι σχέσεις σας με τους υπόλοιπους χαρακτήρες πως θα ήταν;
Ποιοι είμαστε:
Ελένη Βλάχου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, και στο Παν/μιο του Maastricht στην Ολλανδία (Master Arts and Heritage: Policy, Management & Education), αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Ιάκωβος Καμπανέλλης"(2012).
Εργάστηκε ως θεατρολόγος στην ιδιωτική (Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, ΙΕΚ ΑΚΜΗ) και δημόσια εκπαίδευση και ως υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής σε θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα.
Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Έχει κάνει σπουδές πιάνου και μουσικής. Είναι μέλος της γυναικείας χορωδίας “Chóres” της Μαρίνα Σάττι και της πολυφωνικής χορωδίας “String Theory” του Γιώργου Πατεράκη.
Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις (ενδεικτικά):
“Το Σκλαβί”_ σκηνοθ. Θ.Μοσχόπουλος/Σ.Πάσχου (2018-2020_ Θέατρο Πόρτα),
"Η Απαγωγή της Τασούλας” _ σκηνοθ. Κων/νου Μάρκελλου/This Famous Tiny Circus _ Θέατρο Σταθμός (Απρίλιος-Οκτ. 2019), “Καντίντ ή η Αισιοδοξία”, “H Δίκη του Κ” και “Ένας Δράκος μα ποιος Δράκος” σε σκηνοθ. Θ.Μοσχόπουλου (2016-18_Θέατρο Πόρτα), “Ερωφίλη” _σκηνοθ. Μάξιμος Μουμούρης (Αισχύλεια 2015), “Βασιλιάς Ληρ”_ σκηνοθ. Γ. Παπαγιάννης (2014_ Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν), “Επιτάφιος”_ σκηνoθ. Α.Μπρούσκου, Π.Μπουζούρη (Ιούλιος 2012_ Kunsthalle Athena) κ.α.
Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις:
“Ερωτόκριτος”, B.Κορνάρου (Παιδική Σκηνή Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου 2019-20), “Ο Έμπορος της Βενετίας”, W.Shakespeare (Παιδική Σκηνή Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου 2018-19), “Τα όνειρα του Αϊνστάιν”, A. Lightman (Θέατρο του Νέου Κόσμου 2017), “Πολύ κακό για του Τίποτα”,W. Shakespeare (Beton 7 / Θέατρο Αλκμήνη 2013-14).
Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη της Κατερίνας Ευαγγελάτου (“Γυάλινος κόσμος” θέατρο Δ. Χορν, “Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν”, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, “Θεατές”, Εθνικό Θέατρο).
Τον Μάρτιο 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο “Φαρφανέλα” από τις εκδόσεις Πατάκη
Ειρήνη Μπούνταλη
Η Ειρήνη Μπούνταλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.
Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2010).
΄Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Θ.Μοσχόπουλο, Ν.Μιλιβόγιεβιτς, Ε.Λυγίζο.
Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις:
«Φιλοκτήτης» σκηνοθεσία ομάδα Elephas Tiliensis, (Απρίλης-Μάης 2019- ΚΕΤ-Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων), ‘’Βάτραχοι’’ σκηνοθεσία Κώστας Φιλλίπογλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018), «Καντίντ ή η Αισιοδοξία», «Η Δίκη του Κ.», «Ένας Δράκος μα ποιός Δράκος», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (2016-2018_Θέατρο Πόρτα), «Ο Μαδαφάκας με το καπέλο» σε σκηνοθεσία Θάνου Τοκάκη (Θέατρο Skrow_2015-2016), «Ο Κύριος του Τζάκ» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη -ομάδα Τerre de Semis (Θέατρο του Νέου Κόσου_2015), «Ματωμένος Γάμος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (Θέατρο Αποθήκη_2014-2015), «Βάτραχοι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (Εθνικό Θέατρο_ Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014), «Τραχίνιες» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Εθνικό Θέατρο _Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013), "Ηanelle" σε σκηνοθεσία Θάνου Τοκάκη (Θέατρο του Νέου Κόσμου_2012), «117 Ξεκλειδώματα» Σύλληψη-Σκην. Κ.Τσακιρέλης (Θέατρο Altera Pars_2012) και «Ίδρυμα Ατόμων Με Εικαστικές Ανάγκες» Σύλληψη-Σκην. Κ.Τσακιρέλης.
Το 2018 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Flower Kids Yoga Teacher Training 90h με εισηγήτρια την Χριστίνα Μάτση.
Έχει δουλέψει με τμήματα παιδιών σε σχολές γιόγκα και στο καλοκαιρινό Αθλητικό Camp του Αθλητικού Ομίλου της Βουλιαγμένης.
Μάρη Τάνια
H Μάρη Τάνια είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Δραματοθεραπευτρία. Εργάζεται στον προσωπικό της χώρο, το Ψυχοσκόπιο, στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Είναι κάτοχος διπλώματος (of higher education) στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Teesside University και απόφοιτος πτυχίου Bachelor στον τομέα της Ψυχολογίας από το University of East London. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την τριετή μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας και Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνών ΕΠΙΝΕΙΟ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΠΙΝΕΙΟΥ βασίζεται στη Θεραπεία μέσω Δράματος και Κίνησης, όπως εκείνη διδάσκεται στο Royal Central School of Speech and Drama (London, UK).
Η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στις τεχνικές της Δραματοθεραπείας. Η Δραματοθεραπεία αποτελεί μια μη κατευθυντική ψυχοθεραπευτική μέθοδο που αξιοποιεί τη δραματική μεταφορά μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Βασικά θεραπευτικά εργαλεία αποτελούν οι μύθοι, η κίνηση, το δράμα και η κίνηση μέσω αγγίγματος και ήχου. Μέσω της φαντασίας και του αυθορμητισμού που καλλιεργούνται στη θεραπευτική διαδικασία, το άτομο μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά με ασφαλή τρόπο, να αναγνωρίσει διαφορετικές πλευρές του εαυτού και να αναζητήσει σταδιακά την ψυχική ισορροπία.
Για χρόνια ήταν μέλος μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας και έχει συμμετάσχει σε μία δραματοποιημένη έκδοση παιδικών παραμυθιών ως αφηγήτρια.
Site: https://psychoscope.gr/
Instagram: psychoscope_dramatherapy
Fb: Ψυχοσκόπιο - Μάρη Τάνια