Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ
Μετάφραση: Αλέξης Αλάτσης
Σκηνοθέτης: Χριστίνα Χριστοφή
Σκηνογραφία: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Κοστούμια: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Μουσική: Stratum 3
Ερμηνεύουν: (με σειρά εμφάνισης) Δημοσθένης Φίλιππας, Μαρία Μπρανίδου, Ηλίας Γκογιάννος
Περιγραφή
Για δεύτερη χρονιά, ένα -όχι και πολύ γνωστό- έργο του Πίντερ σε μια παράσταση που συζητήθηκε. Ο Πίντερ υφαίνει μια «κωμωδία της απειλής», ένα από τα πρώτα του έργα, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι και έναν ιδιαίτερο επισκέπτη που σχηματίζουν ένα τρίγωνο με απρόβλεπτη εξέλιξη. Ο Έντουαρντ και η Φλώρα, ένα ζευγάρι μετά την πρώτη νιότη τους, απολαμβάνουν το τσάι τους στη βεράντα. Είναι καλοκαίρι, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ο καιρός είναι υπέροχος και ο κήπος ανθισμένος. Τα πράγματα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, όπως φαίνονται, αν και δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μια συνάντηση φέρνει τα πάνω κάτω στο κατά τα άλλα φιλήσυχο ζευγάρι, ή καλύτερα, τα μέσα έξω.
Περισσότερα
To έργο «Ένας ανεπαίσθητος πόνος» (πρωτότυπος τίτλος: A slight ache) γράφτηκε από τον Χάρολντ Πίντερ το 1958 και αρχικά προοριζόταν για το ραδιόφωνο. Στη συνέχεια όμως ανέβηκε επιτυχημένα και στη σκηνή ενώ ακόμα ζούσε ο συγγραφέας. Υπαινιγμοί, φλέγμα, χιούμορ, ανατροπές… ο Πίντερ για άλλη μια φορά εστιάζει, ή βάζει στο στόχαστρο, τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού. Μια συνάντηση γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι επιθυμίες και οι φόβοι που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκονται στα λόγια που δεν λέγονται. Μερικές φορές εξάλλου, η επιθυμία και ο φόβος είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Το έργο «Ένας ανεπαίσθητος πόνος» είναι απολαυστικό και ενοχλητικό ταυτόχρονα.
Είναι… Πίντερ!
Φωτογραφίες: Χρήστος Καλαϊτζής
Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη
Σελίδα παράστασης στο facebook: https://www.facebook.com/%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-316333085675451/
Τη σεζόν 2018-2019 η διανομή ήταν: Δημοσθένης Φίλιππας, Μαρία Μπρανίδου, Κωσταντής Μιζάρας
Καλή παράσταση με θαυμάσιες ερμηνείες. Η υπόθεση του έργου αλληγορική......μια ιδιαίτερη προσέγγιση της μοναξιάς, των χαμένων πόθων αλλά και των γηρατειών.