Περιγραφή
Στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), o Στέφανος Κορκολής συμπράττει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και παρουσιάζει το νέο μουσικό του έργο με συμφωνικά και μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 20.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Περισσότερα
Ο Σ. Κορκολής μελοποιεί Κ.Π. Καβάφη:
Θάθελα αυτή τη μνήμη να την πω
στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Εμπνευσμένο από τον Κ.Π. Καβάφη, το Θάθελα αυτή τη μνήμη να την πω περιλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση και στιγμιότυπα της ζωής του ποιητή αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα της τέχνης. Το έργο, αφού παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με μεγάλη επιτυχία στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο των Καβαφείων 2017, έρχεται τώρα στο ΚΠΙΣΝ, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, για ένα μουσικό-ποιητικό ταξίδι, με την ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.
Συμμετέχουν, η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα και η παιδική χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μάσκα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο snfcc.org, η οποία θα ξεκινήσει στις 17 Απριλίου.
Η ενότητα συναυλιών Cosmos, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @snfcc.
Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
- Το θερινό ωράριο λειτουργίας (01/04 – 31/10) είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος: 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών: 09.00-22.00.
- Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
- Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
- Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στο Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, κατά μήκος του Καναλιού.
- Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
- Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
- Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής.