"Outreach Project" - Τρίτη χρονιά - πρόσκληση συμμετοχής

Το OUTREACH PROJECT με γενικό τίτλο "Συμπερίληψη και Διαφορετικότητα στο Επίκεντρο Πολλαπλών Αφηγήσεων", μετά από δυο εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά, επιστρέφει για τρίτη χρονιά και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση, σε απόφοιτες/-ους και σπουδάστριες/-στές θεατρικών σπουδών, δραματικών σχολών και σεμιναρίων θεατρικής γραφής, να καταθέσουν προσχέδια σύγχρονων θεατρικών έργων.

Το OUTREACH PROJECT έχει αναδείξει μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων, συμβάλλοντας ήδη στη συγγραφή και την παρουσίαση δεκατεσσάρων πρωτότυπων θεατρικών έργων στο κοινό, που προτάσσουν τη ρευστότητα φύλου και τη σεξουαλικότητα, τις σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις, την εθνοπολιτισμική προέλευση, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις και τις κοινωνικές ανισότητες.

Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει διαφορετικές φωνές και απόψεις, ώστε να ακουστούν πολλαπλές ιστορίες και να βιωθούν διαφορετικές εμπειρίες νέων ταλαντούχων και ανερχόμενων συγγραφέων, που προάγουν την ανοικτότητα και την επικοινωνία με το Άλλο.

/ ΚΡΙΤΗΡΙΑ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προκειμένου οι συγγραφείς να συμμετάσχουν στο OUTREACH PROJECT 3, καλούνται να αποστείλουν ένα προσχέδιο θεατρικού κειμένου σε μορφή PDF, μέχρι την Δευτέρα 31 Ιουλίου, στο [email protected] που θα περιλαμβάνει:

1. Mια εναρκτήρια σκηνή(έως 600 λέξεις)με βασικά στοιχεία πλοκής, διαλόγων και χαρακτήρων και με σαφείς αναφορές στην κατάρριψη στερεοτύπων και προκαταλήψεων, που διαιωνίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις ανισότητες, τον στιγματισμό και τις σεξιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

2. Τίτλο έργου και μια μικρή σύνοψη(έως 300 λέξεις), με την προϋπόθεση ότι τα τελικά έργα, που θα προκύψουν δεν θα ξεπερνούν τα 60’ με 70’ λεπτά και οι χαρακτήρες δεν θα ξεπερνούν τους 5

3. Ένα σύντομο βιογραφικό

/ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ & ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Οι συγγραφείς των 10 επικρατέστερων προσχεδίων που θα επιλεγούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από τους καταξιωμένους συγγραφείς/δραματουργούς Άκη Δήμου, Νίνα Ράπη, Χαράλαμπο Γιάννου, Σοφία Καψούρου και Τηλέμαχο Τσαρδάκα, θα συμμετάσχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε ένα τετράμηνο διαδικτυακό εργαστήριο δημιουργικής γραφής, με one-to-one mentoring των δραματουργών προς τους επιλεχθέντες συγγραφείς. Τέλος, τα πρωτότυπα θεατρικά έργα που θα προκύψουν από το εργαστήριο, θα παρουσιαστούν στο κοινό της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, με τη μορφή Θεατρικών Αναγνώσεων και Δραματοποιημένων Αναλογίων, από ηθοποιούς και σκηνοθέτες κάθε πόλης. (Για περισσότερες πληροφορίες στο synergeies.org)