Επιμέλεια συνέντευξης: Κωνσταντίνος Πλατής
Γιατί το έργο ονομάζεται «72 ώρες»;
Εχει να κάνει με κάποιου είδους αντίστροφη μέτρηση Ο Μανος και η Μανία ειναι μαζί μόλις δυο μήνες όταν, ενα βράδυ, σπάει το προφυλακτικό. Οι 72 ώρες ειναι ο χρόνος μέσα στον οποίο η Μανία μπορεί να πάρει το χάπι της επόμενης μέρας και να εμποδίσει μια πιθανή εγκυμοσύνη. Στην ουσία ομως ειναι ο χρόνος μέσα στον οποίο θα πρέπει να αποφασίσουν και οι δυο αν η σχέση τους θα περάσει στο επόμενο επίπεδο.
Ο Μάνος και η Μάνια, οι ήρωες του έργου είναι 38 και γνωρίζονται μέσω ίντερνετ. Πόσο πιστεύεις ότι θα αγγίξει αυτό το γεγονός τους Ελληνες που πλέον πρώτα ανοίγουν το φεησμπουκ και μετά φτιάχνουν καφέ;
Θα έλεγα πως το έργο μιλάει για την ενηλικίωση του έρωτα και τη μεταστοιχειωση του σε αγάπη. Εάν μια σχέση περάσει σε αυτο το στάδιο τοτε δεν εχει και τόσο σημασία πώς ξεκίνησε, ακόμα και αν ηταν απο το Ίντερνετ.
Kατά τη γνώμη σου, πόσο εύκολο είναι να ξαναπιστέψουν στον έρωτα δύο άνθρωποι όταν είναι τόσο κουρασμένοι από τόσες πολλές προηγούμενες σχέσεις; Πιστεύω πως δεν πρέπει να πιστέψουν στον έρωτα αλλα στην αγάπη. Η εξιδανίκευση και το κυνήγι του έρωτα ειναι κατι που ταιριάζει περισσότερο σε μικρότερες ηλικίες. Όταν πλησιάζεις πλεον τα 40 δεν αναζητάς τόσο το πάθος και τη φωτιά αλλα την ηρεμία και την επικοινωνία. Ο Μανος και η Μανία έχουν μια τέτοια σχέση στα χέρια τους και καλούνται να το ανακαλύψουν.
Ποιες ηλικίες νιώθεις ότι αφορά η συγκεκριμένη παράσταση; Από τότε που άρχισες να τη σκηνοθετείς, τί ήταν αυτό που σκέφτηκες για τις ανθρώπινες σχέσεις;
Όλοι θα αναγνωρίσουμε κάτι δικό μας στις "72 ώρες" και μάλιστα θα γελάσουμε με αυτο, είτε είμαστε 20 είτε 60 χρόνων! Η έννοια της αγάπης με απασχολεί πολλα χρόνια και οι "72 ώρες" ειναι η τριτη σχετική παρασταση που σκηνοθετώ.
Τί είναι αυτό που είδες στη Βάσω και στον Κίμωνα και σε έκανε να τους διαλέξεις για Μάνια και Μάνο;
Με τη Βασω εχουμε σπουδάσει μαζί, εχουμε ξεκινήσει τους AbOvo μαζί και εχουμε παίξει μαζί σε αμέτρητες παραστασεις. Επίσης ειναι μητέρα και εχει περάσει το στάδιο της σχέσης που πραγματεύεται η παρασταση. Δεδομένου οτι ειναι και μια απο τις καλύτερες Ελληνίδες κωμικούς που ξέρω δεν θα μπορούσα να φανταστώ άλλη για τον ρόλο! Ο Κιμων ειναι ενα παλιό απωθημένο καθώς επιχειρήσαμε να συνεργαστούμε στο παρελθόν αλλα λογω ενος τραυματισμού δεν τα καταφέραμε. Ειναι επίσης ένας καταπληκτικός κωμικός και ταιριάζει παρα πολυ με τη Βασω.
Πες μας μια ατάκα του έργου που πάνω κάτω τα λέει όλα για την παράσταση...
Μπορεί να ειμαι ο λάθος άντρας για πολλές γυναίκες αλλα το θέμα ειναι αν εισαι εσυ μια απο αυτές.
Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ