Ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το ΚΠΙΣΝ
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλεί φωτογράφους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, να συμμετέχουν στο SNFCC FENCE, μια ομαδική φωτογραφική έκθεση που θα αποτυπώνει στιγμιότυπα του ΚΠΙΣΝ. Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν τραβηχτεί παλιότερα ή μόλις χθες, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, σε οποιοδήποτε σημείο του ΚΠΙΣΝ και να εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο κτίριο, ή μια εκδήλωση, μια στιγμή δράσης ή απόλυτης ηρεμίας. Όσο πιο δημιουργική είναι η προσέγγιση, τόσο το καλύτερο!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και φωτογραφίες μπορούν να υποβάλλουν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών στη σελίδα SNFCC.org/Fence μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2018. Όταν ολοκληρωθεί η περίοδος υποβολής, τις φωτογραφίες θα αξιολογήσει μία κριτική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν οι: Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, Γιώργης Γερόλυμπος, Αρχιτέκτων - Φωτογράφος, Μανόλης Μωρεσόπουλος, Διευθυντής του Athens Photo Festival και Χάρης Πρέσσας, Εικαστικός-Πρόεδρος Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα εκτεθούν σε μια μεγάλης κλίμακας έκθεση, καλύπτοντας 400 μέτρα της περιμέτρου του ΚΠΙΣΝ, σχηματίζοντας έτσι έναν πολύχρωμο «φράκτη» (fence).
Η έκθεση έχει σχεδιαστεί και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό United Photo Industries με έδρα τη Νέα Υόρκη, ακολουθώντας το μοντέλο των υπόλοιπων εκθέσεων “Fence” που έχει διοργανώσει σε πόλεις των ΗΠΑ όπως η Νέα Υόρκη, το Ντένβερ και η Ατλάντα, και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η πρόσβαση στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @snfcc.
Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το
ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
- To θερινό ωράριο λειτουργίας (1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου) είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.
- Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
- Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
- Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στο Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, κατά μήκος του Καναλιού.
- Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
- Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
- Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.