Το “Θέατρο στη Σάλα” διοργανώνει τρίμηνο workshop με τη σκηνοθέτρια Γεωργία Μαυραγάνη με θέμα “Δωσίλογοι”, ξεκινώντας από τη περίοδο που εμφανίζεται για πρώτη φορά ο όρος στην ελληνική κοινωνία μέχρι σήμερα.
Οι 7-10 συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να προσεγγίσουν το θέμα μέσω της συλλογής και αξιοποίησης ερευνητικού υλικού και μαρτυριών. Το εργαστήρι σκοπεύει στη διερεύνηση και δραματουργική επεξεργασία του υλικού χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις τεχνικές του θεάτρου-ντοκουμέντο. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου σε μορφή παράστασης που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις ενός πραγματικού σπιτιού που αποτελεί την έδρα του “Θεάτρου στη Σάλα”.
Το workshop απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες/τριες, θεατρολόγους, σπουδαστές/τριες δραματικών σχολών και δραματουργούς που θέλουν να ασχοληθούν με τη μεθοδολογία του θεάτρου - ντοκουμέντο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα μαζί με ένα σύντομο κείμενο στο οποίο θα αναφέρονται στους λόγους για τους οποίους θέλουν να πάρουν μέρος στο εργαστήρι, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στο email: [email protected]
Η Γεωργία Μαυραγάνη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στη σχολή DasArts στο Άμστερνταμ. Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες», «Γκιακ», «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», «Ο τυχερός στρατιώτης», «Ορέστεια / Ευμενίδες», καθώς και τις πρωτότυπες περφόρμανς «Η ταράτσα του αυτόχειρα», «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», «Όχι αθώος πια», «Η ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα», «Έτσι κάνουν όλοι», « Όλα όσα ξέρω για τον κόσμο» , «Το γήρας – Ένα χορικό», «Παρ’ όλα αυτά» (με θέμα τον καρκίνο). Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια υποκριτικής και περφόρμανς με επαγγελματίες και μη ηθοποιούς, διερευνώντας τις δυνατότητες και τις τεχνικές του θεάτρου ντοκουμέντου.
Έναρξη σεμιναρίου: 02 Απριλίου 2023
Χώρος: “Θέατρο στη Σάλα”, Κολοκοτρώνη 7, Άνω Ηλιούπολη,
τηλ: 6937038090, email: [email protected]
Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Κυριακή / 10:00-15:00
Αριθμός συναντήσεων: 10
Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 5 ώρες
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 360 €